BIST9.722,09%0,80
USD32.5477%-0.06
EURO34,9379%0.24
ALTIN2.425,34%0.09
Dünya

Yunanistan: Türk devleti Alevilere sayısız zulüm yaptı

Yunanistan'ın Evros bölgesinde ilk resmi Cemevi faaliyete geçti. Yunan Eğitim Bakanı Yardımcısı Syrigos, bölge halkı için yaptıkları hizmetler için Alevilerin taleplerini yerine getirileceklerini söyledi. Bu Türkiye'nin içişlerine bir mesaj olarak algılandı.

Abone OlGoogle News
18 Nisan 2021 18:06

Yunanistan’da din işlerinden sorumlu Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Syrigos geçtiğimiz Cuma günü Yunanistan-Türkiye sınırındaki Evros kenti gezisi sırasında Megalo Derio köyündeki cemevine de giderek yapılan ibadetler hakkında bilgi aldı.

Syrigos, Alevilere Cemevi faaliyetleri için resmi izin verdiğini ve böylece Alevileri “dini bir azınlık olarak tanıdıkları” belirtti.

İbadethanelerin işletilmesinden de sorumlu olan Milli Eğitim Bakanlığı, Alevilerin bölge halkı için yaptıkları övgü dolu çabalarına karşılık olarak, kendilerine yöneltilen taleplerin hepsinin çözüme kavuşturulacağının da sözünü verdi.

Evros News’te yer alan habere göre, cevevinde ibadete ek olarak, köy ve çevresindeki insanlara çeşitli hizmetler de (gıda yardımı gibi) gerçekleştirecek.

TÜRKİYE'NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞIYORLAR 

Greek City Times sitesi de skandal bir haber girerek Alevilerin Türkiye nüfusunun (Türkler ve Kürtler) yüzde 33'ünü oluşturduğunu yazarak Türkiye'nin kurucu hükümeti tarafından 1925'te çıkarılan bir kanun ile Alevi Cemevlerinin yasakladığını hatırlattı.

Site, Türkiye doğumlu gazeteci Uzay Bulut'un “Türk devleti Alevilere sayısız zulüm yaptı” sözlerine yer vererek, “1921 Koçgiri Katliamı, 1937-1938 Dersim Katliamı, 1978 Malatya, Sivas ve Maraş Katliamı, 1980 Çorum Katliamı, 1993 Sivas Katliamı ve 1995 İstanbul Gazi Mahallesi Katliamı bunların başında geliyor” diye yazdı. 

Yunanistan bu yolla Türkiye'nin iç işlerine karışarak ülke içinde gerilimin yükselmesini istiyıor. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar