BIST9.535,57%-1,49
USD32.4853%0.16
EURO34,6204%0.40
ALTIN2.478,95%-0.17
Dünya

Avrupa ülkesinden Rusya'yı köpürten hamle: Misilleme yapılacak

Ukrayna ile yaşadığı gerilim nedeniyle Avrupalı ülkelerin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına Çekya da dahil oldu. Alınan karara ilişkin açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Çekya’nın kararına karşı misilleme tedbirler alınacağını duyurdu.

Abone OlGoogle News
18 Nisan 2021 16:02

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Çekya’nın 18 Rus diplomatı sınır dışı etme kararını protesto ettiklerini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çekya yönetiminin Rus istihbaratıyla Rus diplomatları 2014’te ülkede bir askeri depoda meydana gelen patlamayla ilişkilendirmesi "temelsiz" ve "uydurulmuş bir bahane" olarak nitelendirildi.

“Eşi görülmemiş bir karar”

Söz konusu gerekçelerle "eşi görülmemiş" bir şekilde 18 Rus diplomatın Çekya’dan sınır dışı edilme kararı alındığı hatırlatılan açıklamada, yetkililerin daha önce patlamalardan depo sahibi firmaları sorumlu tuttuğu anımsatıldı.

“Rusya karşıtı eylemlerin devamı”

Bu "düşmanca adımın" son yıllarda Çekya tarafından gerçekleştirilen Rusya karşıtı eylemlerin devamı niteliğinde olduğu kaydedilen açıklamada, Rusya’ya yönelik ABD yaptırımları karşısında Çek makamlarının bu ülkeyi memnun etme çabası içinde olduğu belirtildi.

“Misilleme tedbirler alacağız”

Açıklamada, "Çekya yönetimini sert bir şekilde protesto ediyoruz. Bu provokasyonun sahiplerine, ülkelerimiz arasında ilişkilerin normal gelişmesinin temellerini yok etme sorumluluğunu tam olarak anlamalarını sağlayacak misilleme tedbirler alacağız." ifadelerine yer verildi.

Çekya’dan 18 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı

Çekya Başbakanı Andrej Babiş, dün, 18 Rus diplomatın Rusya istihbarat servisine çalıştığını ve 2014'te ülkenin Güney Moravya bölgesinde bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilişkisinin olduğu yönünde ciddi şüpheler olduğunu söylemiş, bu gerekçeyle 18 Rus diplomatın 48 saat içinde ülkeyi terk etmelerinin istendiğini duyurmuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar