BIST9.816,53%0,97
USD32.5043%-0.19
EURO34,9575%0.30
ALTIN2.430,46%0.30
Dünya

Dünya diken üstünde! Bir ülkede daha “çift mutant” varyantı görüldü

Koronavirüsle mücadelede aşılarla birlikte büyük bir yol alınırken, mart ayında dünyayı tedirgin “çift mutant” varyantı şimdi de ABD’de görüldü.

Abone OlGoogle News
07 Nisan 2021 18:48

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılarak milyonlarca kişinin ölmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kabusu etkisini sürdürüyor. Koronavirüs için aşı çalışmaları devam ederken şimdi de 'çift mutant' koronavirüs varyantı alarmı verildi.

Geçtiğimiz hafta Hindistan Sağlık Bakanlığı'na bağlı virolog Shahid Jameel, çift mutantın "aynı virüste bir araya gelen iki mutasyon" olduğunu açıklamış ve "Çift mutasyon, virüsün bağışıklık sisteminden kaçmasına ve daha bulaşıcı hale gelmesine yol açabilir" demişti.

“Çift mutant” ABD’ye de sıçradı

LA Times'ın haberine göre ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yakından takip edildiği açıklanan 'çift mutant' varyantı ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Varyantın Hindistan'ın ardından ABD'de de tespit edildiği belirtildi.

Stanford Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından tespit edilen açıklanan 'çift mutant' varyant ile ilgili Klinik Viroloji Laboratuvarı müdürü Dr. Benjamin Pinsky, "Bu iki mutasyonun eşleştiklerinde nasıl davrandıklarını bilmiyoruz" dedi.

Vakaların yüzde 15-20’sini oluşturuyor

Pinsky, yeni keşfedilen varyantın varlığının ilk olarak Hindistan hükümeti tarafından 24 Mart'ta açıklandığını, daha sonra da Maharashtra'da bir corona virüs vakası dalgalanmasının tespit edildiğini söylerken, 'çift mutant' varyantın bölgedeki yeni koronavirüs vakalarının yüzde 15 ila 20'sini oluşturduğunu bildirdi.

Yaptıkları çalışmadan bahseden Benjamin Pinsky, Hindistan'ın açıklamasının bir gün sonrasında Stanford'daki laboratuvarda incelenen bir örnekte “çift mutant” varyantın tespit edildiğini açıkladı.

“Çift mutant varyant yayılıyor”

San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki bir hastadan alınan örnekte tespit edildiği belirtilen çift mutant varyant ile ilgili Pinsky, "25'inde alınan örnekte tespit edilen genetik dizilimin Hindistan'da bahsedilen çift mutant varyant ile aynısı olduğunu tespit ettik" derken "Bu durum da çift mutant varyantın yayıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar