BIST8.989,61%2,08
USD32.3307%0.12
EURO35,0380%-0.09
ALTIN2.279,42%0.08
Dünya

Cami resimli tişörtü tasarlayan Lukoye’den geri adım

Kenya’daki tarihi Riyadha Camisi'nin resminin bulunduğu tişörtü tasarlayan Zeddie Lukoye, cami tasarımının saygısızlık olarak algılanabileceğini düşünmediğini belirterek özür diledi.

Abone OlGoogle News
07 Nisan 2021 17:28

Amerikalı rapçi ve iş adamı Shawn Corey Carter'ın (Jay-Z) giydiği ve üstünde Kenya’daki tarihi Riyadha Camisi'nin resminin bulunduğu tişörtü tasarlayan Zeddie Lukoye, Kenyalı Müslümanların tepkisi üzerine özür dilediğini açıkladı.

Mesaj göndererek özür diledi

Kenya merkezli Nation gazetesinin haberine göre, tasarımcı Lukoye, gelen tepkiler üzerine Riyadha Camisi ve İslam Merkezi Genel Sekreteri Abubakar Badavy'a yazılı mesaj göndererek cami tasarımının saygısızlık olarak algılanabileceğini düşünmediğini belirterek özür diledi.

Lukoye mesajında, "Bu durumu düzeltmeye hazırız ve tişörtlerimizdeki Riyadha Camisi'nin resimlerini kaldıracağız." ifadesini kullandı.

 

Arkadaşlarını “barlara girmeyin” diye uyardı

Tişörtlerden sadece 20 adet ürettikleri bilgisini paylaşan Lukoye, yakın çevresini ve arkadaşlarını, cami resmi bulunan tişörtler ile kulüp ya da barlara girmemeleri konusunda uyardı.

Öte yandan Badavy de tasarımcı Lukoye ve şirketinin pişmanlık duyduğunu, özürlerini kabul ettiklerini açıkladı.

Tişörtü giyenlerin barlarda verdiği fotoğraflar tepki çekmişti

Amerikalı rapçi Jay-Z'nin giydiği ve üstünde Kenya’daki tarihi Riyadha Camisi'nin resminin bulunduğu tişörte Kenyalı Müslümanlar tepki göstermişti.

Riyadha Camisi Genel Sekreteri Badavy, tişörtü tasarlayan Zeddie Lukoye’ye yazdığı mektupta, tişörtü giyen kişilerin bar ve kulüp gibi yerlerde çektirdikleri fotoğrafların rahatsız edici olduğunu ifade etmişti.

19. yüzyılın sonlarında Lamu şehrinde inşa edilen Riyadha Camisi hem yetişkin hem de çocukların dini eğitim aldığı bir enstitü olma özelliği de taşıyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar