BIST9.079,97%3,10
USD32.3672%0.07
EURO34,9378%-0.22
ALTIN2.324,36%0.17
Dünya

Sağlık merkezlerine yönelik saldırılar 'felaket' boyutunda

Uluslararası Kurtarma Komitesi, Suriye'de Rusya ve İran destekli Esed rejimi tarafından sağlık merkezlerine düzenlenen saldırıların felaket boyutuna ulaştığını belirtti.

Abone OlGoogle News
03 Mart 2021 16:47

Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), Suriye'de Rusya ve İran destekli Esed rejimi tarafından sağlık merkezlerine düzenlenen saldırıların felaket boyutuna ulaştığını belirtti.

IRC tarafından bugün yayınlanan rapor, Suriyeli partner oluşumların iş birliğiyle hazırlandı.

Rapor, sağlık merkezlerinin sistemli bir şekilde hedef alındığını ve sahadaki en tehlikeli yerler haline geldiğini ortaya koydu.

"Sağlık merkezlerinin yarısı hizmet dışı kaldı"

74'ü sağlık çalışanı olan 300'ü aşkın kişiyle yapılan görüşmelerle hazırlanan rapor, 10 yıldır devam eden savaşta hastanelerin hedef alınmasına dair durumu gösteriyor. Görüşme yapılan kişilerden yüzde 60'ı, sağlık merkezlerine yapılan doğrudan saldırılardan etkilendiklerini bildirdi.

Rusya, İran ve Esed rejiminin sağlık merkezlerine yönelik saldırıları, sağlık sistemi çalışanlarının yüzde 70'inin ülkeyi terk etmesine sebebiyet verdi. Şu an ülkede 10 bin hastaya bir doktor düşüyor. Sağlık personelleri haftada 80 saate varan çalışma sürelerine mecbur kalıyor.

İnsan Hakları için Doktorlar (PHR), 2011 yılından bu yana ülkede sağlık merkezlerine 595 ayrı saldırı belgeledi. Birleşmiş Milletler, Suriye'deki sağlık merkezlerinin yarısının artık hizmet veremediğini belirtiyor.

Mepa News, kısa bir süre önce, gönüllü olarak Suriye'nin kuzeyinde doktorluk yapan Dr. Şacul İslam ile özel bir röportaj gerçekleştirmişti. Dr. İslam, bölgedeki durumu ayrıntılarıyla ortaya koymuştu. (Mepanews)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar