BIST9.112,84%0,36
USD32.3842%0.12
EURO35,0547%0.11
ALTIN2.325,97%0.24
Dünya

ABD'ye soğuk duş! Türkiye'nin peşine takılan Suudi Arabistan'dan S-400 bombası

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırlanan rapor nedeniyle son dönemde ABD ile ilişkisi iyice gerilen Suudi Arabistan’ın Rusya ile S-400 ve Su-35 alımı için görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 15:21

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve askıya alınan silah satışı sonrası ABD ile ilişkileri gerilen Suudi Arabistan'ın Rusya ile S-400 ve Su-35 görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Rus basını, ABD-Suudi Arabistan'ın gerilen ilişkisi sonrası Rusya'nın Suudi silah pazarına girme planlarının gerçekleşebileceğini yazdı.

“Yaptırım olursa Rusya, Suudi silah pazarına girebilir”

Şimdiye kadar Suudi Arabistan ile Rus askeri-teknik işbirliği tarihinin pek başarılı olmadığını belirten Rus basını, "ABD ile ilişkilerde keskin bir bozulma olması ve Washington'un Suudi Arabistan ile askeri-teknik işbirliğine yaptırım uygulaması durumunda, Rusya'nın Suudi silah pazarına girme (S-400-Su-35) planları gerçekleşebilir. Şimdiye kadar, Suudi Arabistan ile Rus askeri-teknik işbirliğinin tarihi pek başarılı değil. Rusya uzun yıllar Suudi silah pazarına girmeye çalıştı ve büyük sözleşmelerin sonuçlanmasına yaklaşıldığı görüldü ama son anda herşey altüst oldu. Ancak şimdi durum değişebilir" ifadelerini kullandı.

Moskova ve Riyad arasında S-400 ile Su-35 pazarlığı

Rostec Başkanı Sergei Chemezov, konuyla ilgili açıklama yaptı. Moskova ve Riyad'ın S-400 sistemleri ve Su-35 savaş uçağının tedariki konusunda pazarlık yaptığını söyleyen Chemezov, "Müzakere süreci devam ediyor. Sözleşmeleri imzalayana kadar bundan bahsetmeyeceğim" dedi.

(Kaynak: Star.com.tr)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar