BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Alman basını: Halk Bank dosyası Türkiye'yi 2001 krizi gibi çökertebilir

Alman Der Spiegel dergisi, ABD'de "İran yaptırımlarının Halkbank aracılığıyla delindiği" suçlamasıyla süren davanın bugün düzenlenecek yeni duruşması öncesi bir dosya hazırladı. Türkiye'ye karşı algı operasyonuna girişti.

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 12:11

Haber için konuşan uzmanlar, Halkbank'ın suçlu bulunması durumunda "Türkiye ekonomisinin 2001 krizi gibi çökme tehlikesi taşıdığını" söyleyerek gülünç duruma düştü.

Halkbank davası kapsamında ABD'de 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla, Der Spiegel'e yaptığı açıklamada "Ben masumdum. Haksız yere hapishanede geçirdiğim süreci unutmak istiyorum" dedi.

Haberde Atilla için Türkiye'ye döndükten sonra sürecin sona erdiği ancak "Halkbank ve Türkiye hükûmeti için yeni başladığı" ifadelerine yer verildi. New York'taki Federal Mahkeme'de görülecek duruşmada Halkbank'ın yargılanacağı belirtildi.

Der Spiegel'e konuşan gözlemciler, "en kötü senaryoda" Halkbank'ın suçlu bulunacağını ve 20 milyar dolara kadar bir yaptırım ve uluslararası bankacılık sisteminden çıkarılmak durumunda kalacağını söyledi. En kötü senaryonun gerçekleşmesi durumunda, Türkiye'nin en büyük bankalarından birinin uluslararası finansal işlemlere katılamayacağı ve "bankanın sonunun gelebileceği" belirterek algı oyunlarına girişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar