BIST9.079,97%3,10
USD32.3654%0.07
EURO35,1092%0.26
ALTIN2.326,07%0.24
Dünya

Ücretsiz dağıtılanlar sağlıksız çıktı

Belçika hükümeti, geçen yaz eczaneler vasıtasıyla halka ücretsiz dağıtılan 15 milyon kumaş maskenin "sağlığa zararlı olabilecek maddeler" içerdiği gerekçesiyle önlem amaçlı kullanılmamasını istedi.

Abone OlGoogle News
26 Şubat 2021 00:40

Hükümetin kararı, Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün maskelerle ilgili hazırladığı raporun sızmasının ardından alındı.

Raporda maskelerin gümüş ve titanyum dioksit nanopartikülleri içerdiği, bunların solunum sistemine zarar verebileceği ifade edildi. Hükümet raporun bilimsel bir çalışmanın ilk fazının ilk sonuçları olduğunu açıkladı. 

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, maskelerin inceleneceğini ancak yine de tedbir amaçlı olarak kullanılmamasını istedi.

Vandenbroucke, "Herhangi bir sağlık riski görülmemiş olsa da maskeleri eczanelerden temin edenlerin şu an için bunları kullanmamalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Maskelerde kullanılan titanyum dioksitin Fransa'da gıda ürünlerinde kullanımı geçen yıl yasaklanmıştı. Bilim insanlarının bazıları bu maddenin sağlığa zararlı olduğunu savunuyor.

Titanyum dioksitin maskelerde kumaşın beyazlatılması, gümüşün ise antibakteriyel etki oluşturması amacıyla kullanıldığı belirtildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar