BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

İsrail-Rusya-Esed rejimi arasında esir takası

İsrail ve Esed rejimi arasında rusya arabuluculuğu ile gerçekleştirilen esir takasında alışılmadık bir takas biçimi kararlaştırıldı.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 22:12

İsrail ve Esed rejimi arasında rusya arabuluculuğu ile gerçekleştirilen esir takasında alışılmadık bir takas biçimi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye sınırını geçtikten sonra Esed rejimi güçlerince yakalanan bir İsrailli kadının geri alınması için İsrail girişim başlatmıştı.

Bu girişim kapsamında, esir takasında kullanılmak üzere, İsrail güçleri 2 Suriyeli çobanı yakalamıştı. Çobanların, İsrail topraklarına girdiği öne sürülüyordu.

Esir takasında normalde İsrail'in tutsak olarak tuttuğu iki Suriyelinin, Nihal el Makt ve Diyab Kahmuz'un kullanılacağı bildirilmişti. Söz konusu iki isim İsrail'de saldırılar düzenleyecekleri iddiasıyla tutuklanmıştı. Ancak Kahmuz Suriye'ye gönderilmeyi kabul etmeyince, iki çobanın rehin alınması planı devreye sokuldu.

Rusya arabuluculuğunda görüşmeler

Rusya arabuluculuğu ile yapılan görüşmeler sonrasında İsrailli kadının, 2 çobana karşılık olarak serbest bırakılmasına karar verildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'ya götürülen İsrailli kadın, İsrail tarafından özel jetle geri alındı.

Diplomatik kaynaklar, takas anlaşmasında alışılmadık bir maddenin kararlaştırıldığını belirtti. Buna göre İsrail, Esed rejiminin koronavirüs aşısı satın almasına sponsor oldu.

1.2 milyon dolarlık aşı

Anlaşma kapsamında İsrail'in Rusya'ya 1.2 milyon dolar ödeme yaptığı, bunun karşılığında da Rusya'nın Sputnik-V isimli koronavirüs aşılarını Esed rejimine gönderdiği aktarıldı.

Ekonomik kriz içerisindeki Esed rejimi böylece koronavirüs aşısı elde edebildi. (Mepa News) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar