BIST9.102,85%0,25
USD32.3719%0.09
EURO34,9946%-0.07
ALTIN2.326,25%0.25
Dünya

Rumlardan açıklama: Türkiye bilgilerimizi kopyaladı

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Rum Kesimi arasında sondaj gerilimi devam ederken, Rumlar "Türkiye'nin, enerji şirketinin önceden belirlediği yerlere sondaj gemisi gönderme imkanı veren teknik verileri kopyaladığını" duyurdu.

Abone OlGoogle News
23 Ocak 2020 16:15

Rum basınında da Salı günü Türkiye'nin Yavuz adlı sondaj gemisini Doğu Akdeniz'de İtalyan enerji şirketi ENI'nin belirlediği noktaya gönderdiği, Türkiye'nin teknik verileri çalarak tahsis edilmiş parsele girdiği yönünde haberler yer almıştı.

Rum yetkilinin söz ettiği bölge, Güney Kıbrıs'ın İtalyan enerji şirketi ENI ve Fransız enerji şirketi Total'e doğal gaz arama ruhsatı verdiği parselde. İki şirketin de, Kıbrıslı Rumlar'ın ekonomik münhasır bölge ilan ettiği alanda bulunan 13 parselin 7'sinde doğal gaz arama ve çıkarma izni bulunuyor.

Yunanistan'ın devlet televizyonu ERT'ye konuşan Rum yönetimi sözcüsü Kiriakos Kuros, "Türkiye'nin bir şirketten plan ve çalışmaları çaldığına yönelik bilgi var ve muhtemelen bu bilgi doğru. Bu nedenle belirli bir noktaya gemi gönderdiler" dedi. Rum yetkili, ENI ya da Total'in bu bilgiyi Türkiye ile paylaştığını ima etmediğinin de altını çizdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar