BIST9.716,77%-0,05
USD32.5482%0.03
EURO34,9583%-0.04
ALTIN2.440,45%0.17
Dünya

ABD'den küstah Türkiye açıklaması: Kabul edilemez

ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden'ın dışişleri bakanı adayı Antony Blinken, Türkiye hakkında küstah açıklamalarda bulundu. Haddini aşan Blinken, Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Abone OlGoogle News
20 Ocak 2021 20:35

ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden'ın dışişleri bakanı adayı Antony Blinken, Türkiye hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Bir NATO müttefiki olan Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımının "kabul edilemez" olduğunu söyleyen Blinken,"Türkiye bir müttefik ama bir müttefikin davranması gerektiği gibi davranmıyor" diyerek küstah sözler sarfetti.

Blinken, "ABD, mevcut yaptırımların Türkiye üzerindeki etkisini görmeli ve ardından daha fazlasının yapılmasına gerek olup olmadığına karar vermelidir" ifadelerini kullandı.

Geçen ay ABD, Rusya'dan S-400 sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye CAATSA yasası kapsamında yaptırım kararı almıştı.

ABD'nin açıkladığı yaptırımlar, kurum olarak Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile SSB Başkanı İsmail Demir ve üç üst düzey SSB yetkilisini hedef almıştı. SSB'ye ABD ile tüm ihracat izinleri, yetkilendirmeleri, kredileri yasaklanmış, listeye alınan SSB yetkililerinin de ABD'deki mal varlıkları dondurularak vize kısıtlamaları getirilmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar