BIST9.722,09%0,80
USD32.5877%0.06
EURO35,0058%0.44
ALTIN2.422,50%-0.03
Dünya

Yeminini etti! Joe Biden, resmen ABD'nin 46. başkanı oldu

Kasım ayında gerçekleşen Başkanlık seçimlerinden zaferle ayrılan Joe Biden, düzenlenen törende yemin ederek resmen ABD'nin 46. Başkanı oldu.

Abone OlGoogle News
20 Ocak 2021 19:49

Kasım ayında düzenlenen başkanlık seçimlerinde rakibi Donald Trump'a karşı zafer elde eden Joe Biden, resmen ABD'nin 46. Başkanı oldu.

ABD'de Joe Biden dönemi resmen başladı.

ABD'de geçen yıl 3 Kasım'da gerçekleştirilen seçimleri kazanan Joe Biden, bugün Washington'da Kongre binasının önünde düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı. Joe Biden, yemin ederek resmen ABD'nin 46. Başkanı oldu.

İncil'e el basarak yemin etti

Biden, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ABD Kongresinde, Yüksek Mahkeme Başyargıcı John Roberts'ın huzurunda 1893 yılından beri ailesinde olan İncil'e el basarak yemin etti.

50 yıllık siyasi kariyeri boyunca senatör ve başkan yardımcılığında yemin etmek için de aynı İncil'i kullanan Biden, eski başkan John F. Kennedy'den sonra ABD'nin ikinci Katolik başkanı oldu.

Obama, Bush ve Clinton aileleri de törende

Yemin törenine görev süresi dolan Donald Trump katılmazken, başkan yardımcılığını Kamala Harris'e devreden Mike Pence katıldı.

Törene ayrıca eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton da katıldı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Başkan Yardımcılığı'nı yapan Biden, 36 yıl boyunca aralıksız Senatörlük yaptı. Bu dönemde Adalet Komisyonu ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeliklerinde bulundu. Bir dönem Dış İlişkiler Komisyonu'nun başkanlığını yürüttü. Bu görevleri sırasında Türkiye'yi yakından ilgilendiren birçok konunun içinde yer aldı.

Joe Biden'ın açıklamasından satırbaşları...

"Biz bölünmez bir ulus olarak birleştik. Tabii ki her iki partiden seleflerime teşekkür ederim. Başkan Carter'la da dün telefonda görüştüm. Tüm vatanseverlerin eski başkanların ettiği yemini ettim."

"Amerika’nın hikayesi sadece bizim hikayemiz değildir. Politik aşırıcılık ve terörle mücadele edip bunları yeneceğiz. Tüm bunları yenmek için sözler yeterli değil tabi. Demokrasinin en büyük ihtiyacı olan birliğe ihtiyacımız var. Bunu yaparsak asla ve asla başarısız olmayacağız. "

“Yeni bir sayfa açalım”

"Gelin burada yeni sayfa açalım. Burada hepimiz birbirimizi duymaya başlayalım. Gerçeklerin bozulduğu bu kültürü reddetmeliyiz."

"Söz veriyorum tüm Amerikanın başkanı olacağım. Bana oy vermeyenler için de bana oy verenler kadar çok çalışacağım."

"Bugün Amerikanın günü. Demokrasi üstün geldi. Bu karanlık kışı atlatmak için bu pandemiyi tek bir ulus olarak karşılamamamız gerek."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar