BIST9.716,77%-0,05
USD32.5135%-0.17
EURO34,9343%0.23
ALTIN2.435,07%0.49
Dünya

ABD tarihinde bir ilke imza attı! Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı: Bir şekilde geri döneceğim

Geçen 4 senenin ardından başkanlık görevini bugün Joe Biden’a devredecek olan Donald Trump, ülke tarihinde bir ilke imza atarak sessiz sedasız Beyaz Saray’dan ayrıldı. Daha sonra Maryland Askeri Üssü'ne geçip veda konuşması yapan Trump, “Bir şekilde geri döneceğiz” dedi.

Abone OlGoogle News
20 Ocak 2021 16:55

Bugün ABD Başkanlığı'nı Joe Biden'a devredecek olan Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı. Trump'ı uğurlamaya Başkan Yardımcısı Mike Pence bile gelmedi...

Sadece ABD’yi değil bütün dünyayı karıştıran ABD Başkanı Donald Trump, bugün Beyaz Saray’dan son kez çıktı… Joe Biden'ın yemin törenine katılmayarak bir "başkan" olarak Beyaz Saray'dan ayrılacak olan Trump böylelikle bir ilke de imza attı.

 

Resmi başkan olarak Saray’dan ayrıldı

Trump ve First Lady Melania Trump bugün, seçilmiş başkan Joe Biden’ın yemin törenini beklemeden Beyaz Saray’dan ayrıldı. Basın mensuplarının önünden geçerek Beyaz Saray bahçesine inen helikoptere binen Trump böylelikle, resmi bir başkan olarak Beyaz Saray’dan ayrılmayı başardı.

 

“Bir şekilde geri döneceğiz”

Böylelikle ABD tarihinde bir ilke de imza atan Trump, helikopterle Maryland Askeri Üssü'ne geçti. Donald Trump Maryland Askeri Üssü'nde veda konuşması gerçekleştirdi.

 

Törende konuşan Trump, "Bir şekilde geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump, "Amerikan ordusunu yeniden inşa ettik. Biz sıradan bir yönetim değildik" dedi. Melania Trump, "Sizin First Lady'niz olmak benim için bir onurdu" ifadelerini kullandı.

Joe Biden, TSİ 20.00’de yemin edecek

Öte yandan Joe Biden, yerel saatle 12.00'de (TSİ 20.00) başkent Washington’da alınan yoğun güvenlik önlemleri altında yemin edecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar