BIST9.115,57%0,39
USD32.3718%0.08
EURO34,9960%-0.06
ALTIN2.326,10%0.25
Dünya

“Desteğinize ihtiyacımız var” diyen komşuya Türkiye’den “hazırız” mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün ziyarette bulunduğu Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin “Türkiye’nin desteğine ihtiyacımız var” açıklaması sonrasında Türkiye’nin buna hazır olduğunu belirtti.

Abone OlGoogle News
18 Ocak 2021 19:11

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ordusuna terörle mücadele, eğitim ve danışmanlık alanlarında destek sunmaya hazır olduğunu açıkladı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, resmi ziyaret için Bağdat'a gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'i hükümet sarayında kabul etti. Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede iki ülke arasındaki ortak konular ve askeri dayanışmanın güçlendirilmesi ele alındı.

“Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını reddediyoruz”

Başbakan Kazımi, Ankara ziyareti sırasında varılan anlaşmaların yürürlüğe girmesinin gerekliliğine işaret ederek, Türkiye’nin 2018 yılındaki Kuveyt Konferansı’nda Irak’a verdiği mali taahhüdü yerine getirmesinin önemine değindi.

Irak’tan Türkiye’ye yönelik terörist saldırıları da reddettiklerini ifade eden Kazımi, Irak’ın bu tür tehditleri bertaraf etmesinin güvenlik güçlerinin tüm ülke topraklarında varlığını göstermesiyle mümkün olacağını belirtti.

Türkiye’den Irak ordusunun gelişmesine tam destek

Irak Başbakanı, ordunun güçlendirilmesi için Türkiye’nin desteğine de ihtiyaç olduğunu aktardı.

Açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Akar da Irak hükümetine görevinde başarılar dileyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK)Irak ordusuna terörle mücadele, eğitim ve danışmanlık alanlarında destek sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İki taraf da, ortak sınır bölgelerindeki terör tehditlerini bertaraf etmeye anlaştı. İstikrar, Irak ve Türk halkının refahı için iki ülke arasındaki iş birliği ve dayanışmayı da artırır."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar