BIST8.986,07%2,04
USD32.3297%0.12
EURO35,0415%-0.07
ALTIN2.281,78%0.19
Dünya

Yazı geldi: İdam son anda durduruldu

Bir kadını boğarak öldürüp karnını yararak bebeği kaçıran Lisa Montgomery'nin bugün gerçekleşecek idamı ikinci kez ertelendi!

Abone OlGoogle News
13 Ocak 2021 00:26

Yaklaşık 70 yıl sonra ilk kez federal bir kadın mahkumun idamını bekleyen ABD, infaza saatler kala büyük bir sürpriz yaşandı.
 
Temyiz mahkemesi, bir hamilenin vücudunu yararak içindeki bebeği kaçırmaktan suçlu bulunan Lisa Montgomery'nin idam edileceği tarihi 2021'in ilk günlerinde belirledi.

Daha önce 8 Aralık'ta uygulanacağı belirtilen idam, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. İkinci verilen tarih ise, 12 Ocak, yani bugündü. 52 yaşındaki Lisa Montggomery'nin Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle gerçekleşecek idama saatler kala, mahkeme infazı durdurdu.

Montgomery'nin avukatları mahkemede, müvekkillerinin beyin hasarlı doğduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Yargıç da Montgomery'nin akıl sağlığının infaza elverişli olup olmadığının belirlenmesi için yeni bir duruşma yapılması gerektiğine karar verdi. CNN, savcılığın bu kararı temyiz edeceğini duyurdu.

Montgomery, Aralık 2004'te Missouri'nin kuzeybatısındaki Skidmore kasabasında 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett'i öldürmekten suçlu bulunmuştu.

Savcılar, Montgomery'nin Kansas'taki evinden Stinnett'in Skidmore'daki evine bir sıçan teriyeri yavrusunu sahiplenme kisvesi altında gittiğini söylemişti.

Eve vardığında şeytani planını uygulamaya koyan Montgomery, sekiz aylık hamile kadını boğmak için bir ip kullandı.

Ancak bilinci kapanmayan Stinnett, Montgomery bir mutfak bıçağıyla kız çocuğunu karnından keserek alırken kendini savunmaya çalıştı. Bebek saldırıdan kurtulmuştu ve şimdi 16 yaşında.

Savcılar, Montgomery'nin bebeği Stinnett'in vücudundan çıkardığını, çocuğu yanında götürdüğünü ve kızı kendi çocuğu gibi göstermeye çalıştığını ifade etmişti.

Avukatları, Montgomery'nin Stinnett'i öldürdüğü sırada sanrılar gördüğünü savunmuş ancak jüri bu savunmayı reddetmişti.

Avukatları ayrıca, Montgomery'nin, bir kadının yanlışlıkla hamile olduğuna inanmasına ve hamileliğin dış belirtilerini göstermesine neden olan yalancı gebelikten mustarip olduğunu iddia etmişti.

ABD'de Bonnie Heady adlı bir idam mahkumu, federal mahkeme kararıyla cezası infaz edilen son kadın olmuştu. Heady'nin cezası 1953'te Missouri'de zehirli gazla infaz edilmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar