BIST9.548,09%-1,36
USD32.515%0.14
EURO34,5460%-0.01
ALTIN2.491,18%0.32
Dünya

Dışişleri Bakanlığından ABD Senatosu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu'nda Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesine sert tepki gösterdi. Bakanlık, kabulün hangi nedenle olduğunu bilindiğini belirterek "Bunun nedeni, uzun zamandır itinayla hazırlanan projeye indirdiğimiz ağır darbeden kaynaklanan derin hayal kırıklığıdır." ifadelerini kullandı.

Abone OlGoogle News
12 Aralık 2019 14:13

Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu'nda Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesine sert tepki gösterdi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Barış Pınarı Harekatımız ve S-400 sistemi gerekçesiyle ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi’nde hangi saiklerle kabul edildiğini biliyoruz. Bunun nedeni, uzun zamandır itinayla hazırlanan projeye indirdiğimiz ağır darbeden kaynaklanan derin hayalkırıklığıdır.

Son dönemde Kongre’nin her iki kanadında iç siyasi hesaplarla yürütülen ve Türkiye aleyhtarı malum çevrelerce de desteklenen girişimler, milli güvenliğimizle ilgili egemen kararlarımıza saygısızlığın yeni bir tezahürüdür. Bu girişimler, Türk-ABD ilişkilerine zarar vermenin ötesinde bir işlev görmemektedir.

Temsilciler Meclisi’nin 29 Ekim’de kabul ettiği benzer içerikli bir yasa tasarısına gerekli tepkiyi vermiştik. Bu kez Senato’nun gündemine alınmaya çalışılan tasarı, yaptığımız izahatların anlaşılmak istenmediğini gösteriyor.

ABD Kongresini, Türk-ABD ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak geçtiğimiz haftalarda en üst düzeyde teyit edilen ortak hedeflerimize zarar vermeyecek yapıcı bir tutum benimsemeye ve aklıselimle hareket etmeye çağırıyoruz."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar