BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Çin Doğu Türkistan'da camileri yıkıp tapınak görüntüsü veriyor

Çin Komünist Partisi (ÇKP), dinler üzerinden Çinlileştirmeyi (Sinicization) teşvik etme kararından bu yana, bir çok İslami yapıya zarar verdi.

Abone OlGoogle News
30 Kasım 2020 01:16

Çin kaynaklı sosyal medyada yayılan görüntülere göre Çinli yetkililer, Doğu Türkistan’daki camileri tek tek yıkıyor ve camilere Çinli yapı görünümü veriyor. ÇKP yönetiminin İslam karşıtı politikalarının Çin vilayetlerindeki Huy Müslüman bölgelerinde de yaygınlaşmaya başladığı görülüyor.

ÇKP İSLAMI ÇİNLİLEŞTİRME PLANLARI KAPSAMINDA 600 YILLIK CAMİYİ YIKTI

Uygurlara yaptığı baskı ve insanlık dışı uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Çin, insan hakları ihlallerinde olduğu gibi inançlara yaptığı saldırı ve tahribatta da sınır tanımıyor. Çin kaynaklı sosyal medyada son zamanlarda sıkça dolaşan görüntülere göre Çinli yetkililer, 2014’te onaylanan İslam’ı Çinlileştirme planları çerçevesinde Henan Eyaleti’nin orta kesiminde bir ilçe olan Xiangcheng’deki 600 yıllık Nandun Camii’nin kubbesini ve minarelerini yıkıyor.

1920 yılında Ming Hanedanlığı’nın başlangıcında inşa edilen cami ve minaresinin yapımından 600 yıl sonra yıkılarak Çin tarzı mimariye büründürülmesi de dikkat çekiyor.

CAMİLERE TAPINAK GÖRÜNÜMÜ VERİLİYOR

Öte yandan Çin Komünist Partisinin (ÇKP), Qinghai (Çinghay) Eyaleti, Jianja İlçesi, Kangyang Camii’nin minaresini ve kubbesini de yıkmaya başladığı, Gansu Eyaletindeki Linxia Huy Bölgesi’nin Jixing, Baoan, Dongxiang ve Salar İlçelerindeki camilerin minareleri ile kubbelerinin ortadan kaldırılmaya başladığı biliniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar