BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Öksürük krizinin yankıları sürüyor! Putin hakkında yeni iddia: Ne korona ne Parkinson acil ameliyat oldu

Geçtiğimiz günlerde öksürük krizine yakalanan ve bu nedenle koronavirüse yakalandığı iddia edilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çok daha ciddi bir iddia ortaya atıldı. Çarpıcı iddialarda bulunan Rus muhalif Valeri Dimitriyeviç Solovey, Putin’in ne koronavirüse yakalandığını ne de Parkinson olduğunu, şubat ayında acil bir kanser ameliyatı geçirdiğini söyledi.

Abone OlGoogle News
21 Kasım 2020 11:05

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde öksürük krizine girmesi "acaba korona mı oldu?" sorularını akıllara getirmiş, ancak Kremlin'den yapılan açıklama ile bu gelişme yalanlanmıştı. İngiliz basınına konuşan Rus muhalif Valeri Dimitriyeviç Solovey, Putin'in ne Parkinson ne de Kovid-19 olduğunu söyledi ve Rus liderin şubat ayında acil bir kanser ameliyatı geçirdiğini öne sürdü.

İddiasını "karar mekanizmasının merkezindeki" kaynaklara dayandırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şubat ayında kanser ameliyatı olduğu öne sürüldü. Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde Halkla İlişkiler Departmanı'nın başındayken üniversite yönetiminin talebi üzerine Haziran 2019'da görevinden istifa eden Valeri Dimitriyeviç Solovey, iddiasını "karar mekanizmasının merkezindeki" kaynaklara dayandırdı. İsmi belirtilmeyen bir diğer kaynak ise, Putin'in şubat ayında karın bölgesinden ameliyat olduğunu öne sürdü.

Kremlin yalanladı

Ses getiren bu haber, Putin'in Parkinson olduğuna yönelik iddiadan iki hafta sonra gündeme geldi. Kremlin, Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamış ve Rus liderin gayet sağlıklı olduğunu duyurmuştu.

Putin halefi olarak kızını düşünmüş

Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı haberlerinin de kahramanı olan Valeri Solovey, Rus liderin sağlık problemleri nedeniyle ocak ayında görevi bırakmayı ve halefi olarak da kızı Katerina Tikhonova'yı düşündüğünü öne sürüyor.

“Biri kanser, öbürü çok daha ciddi”

Putin'in sağlık durumuyla ilgili konuşan Solovey, "Biri nöropsikolojik, diğer ise kanser" ifadesini kullandı. Valeri Solovey, ikinci teşhise ilişkin "çok çok daha ciddi" değerlendirmesinde bulundu. Tam teşhise yönelik bilgi vermekten kaçınan Putin muhalifi Solovyev, "Ben doktor değilim ve bu sorunları ifşa etmek üzere etik bir hakkım yok" dedi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Solovyev, "Bu bilgiye dayanarak, insanlar onun hayat ufkuna ilişkin sonuç çıkarabilirler. Bunun için özel tıp eğitimi almak gerekmeyecektir" yorumunda bulundu.

Öksürük krizi sonrası “koronavaya mı yakalandı?” iddiaları

Rus lider Putin'in sağlık durumu en son birkaç gün önce gündeme gelmişti. Telekonfransla yapılan bir toplantı sırasında Putin öksürük krizine girmiş ve durum "Acaba koronavirüse mi yakalandı?" sorusunu akıllara getirmişti. Fakat Kremlin'den yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Putin'in herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ve koronavirüse yakalanmadığı belirtildi.

Kanser iddiaları daha önce de gündeme geldi

Amerikan New York Post gazetesi de 2014 yılında Putin'in kansere yakalandığını öne sürmüştü. Putin'in o dönemde pankreas ya da omurilik kanseri olduğu iddia edilmiş ve Rus lidere ömür bile biçilmişti. Kremlin Basın Danışmanı Dmrity Peskov ise iddiayı yalanlamış ve "Dilinizi ısırın, her şey yolunda. Bunu beklemesinler" demişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar