BIST9.790,39%0,70
USD32.5147%-0.16
EURO34,9397%0.25
ALTIN2.435,83%0.52
Dünya

Bıçaklı saldırı bahaneleri oldu! Fransız faşist siyasetçiler İslamiyet’le savaş çağrısı yaptı

Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıyı bahane eden Fransız faşist siyasetçiler, "Fransa özgür değil", "Savaş yasaları çıkarılmalı" hezeyanlarıyla İslamiyet’le savaş çağrısı yaptı.

Abone OlGoogle News
29 Ekim 2020 20:33

Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Fransa'daki bu saldırı, Müslümanlara nefret kusan siyasetçilere ise bahane oldu.

Bazı sağcı radikal milletvekilleri "Fransa özgür değil", "Savaş yasaları çıkarılmalı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kokuşmuş ağızlarıyla İslamiyet’e dil uzattılar

Fransız faşist siyasetçilerden Marine Le Pen, "Bu ideolojiyi destekleyen, yayan herkes, dernekler, yapılar, erkekler, kadınlar, kapatılmalı. İslamiyet’i topraklarımızdan silip atın" diyerek İslamiyet’le savaş çağrısı yaptı.

"Terörizm İslam'ın silahıdır" ifadesini kullanan Le Pen, "Barış dönemi yasalarını bir tarafa bırakalım" dedi ve Meclisi olağanüstü kanunlar çıkarmaya çağırdı.

Faturayı İslam’a kestiler

Fransa Eski Başbakanlarından Jean-Marc Ayrault, "Ülkemizdeki İslamcı terörizm tehdidiyle yüzleşmek için tüm gücümüzle birlik ve kararlı kalalım" şeklinde faturayı bütün Müslümanlara kesen hadsiz bir açıklama yaptı.

Faşist Wilders da geri kalmadı

Avrupa'daki faşist fraksiyonun önde gelen isimlerinden Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders da "İslam'ı durdurmadığımız ve tüm şiddetli İslamofaşistleri kovmadığımız sürece, bu barbarca eylemler gerçekleşecek" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar