BIST9.035,56%2,60
USD32.316%0.07
EURO35,0935%0.07
ALTIN2.295,99%0.81
Dünya

Türkiye bir gözlem noktasını daha boşaltıyor

Hama'nın batısındaki TSK gözlem noktasının tahliyesine başlandığı bildirildi.

Abone OlGoogle News
29 Ekim 2020 17:27

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Hama ili kuzeybatısındaki 10 nolu gözlem noktasını tahliye etmeye başladığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) kendi kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Şir Mağar yerleşimi yakınlarındaki TSK gözlem noktasının tahliye işlemleri başladı.

Türkiye, 19 Ekim tarihinde Hama'nın kuzeyindeki Morek yerleşiminde bulunan 9 nolu gözlem noktasının da tahliyesine başlamıştı. Morek'teki TSK gözlem noktasının tahliyesinin de halen devam etmekte olduğu ifade edildi.

Tahliyesi devam eden 9 nolu gözlem noktasının İdlib'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki Cebel Zaviye bölgesine taşındığı bildirilirken, 10 nolu gözlem noktasının da Rusya askeri polisi eşliğinde bu bölgeye yönlendirileceği aktarılıyor.

Öte yandan TSK'nın İdlib'e yönelik askeri sevkiyatları da devam ediyor. Son olarak dün gece en az 25 araçtan oluşan bir TSK konvoyu Kefer Lusin kapısından Suriye'ye geçiş yaptı. 

Türkiye, kuşatma altındaki gözlem noktalarını tahliye etmeyi sürdürürken diğer yandan da İdlib'deki askeri varlığını artırmaya devam ediyor. Özellikle bölgenin güneyindeki Cebel Zaviye'de yoğunlaşmış Türk askeri varlığı söz konusu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar