BIST8.718,11%-1,25
USD32.3362%0.08
EURO35,1760%0.03
ALTIN2.243,61%0.00
Dünya

Rusya’ya bir kötü haber daha! İngiltere’nin ardından şimdi de ABD hamlede bulundu

ABD Hazine Bakanlığı, endüstriyel hasara neden olabilecek tehlikeli bir bilgisayar programı geliştirdiği gerekçesi ile Rusya hükümeti tarafından desteklenen Kimya ve Mekanik Merkezi Bilimsel Araştırma Enstitüsü'ne (TsNIIKhM) yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Abone OlGoogle News
23 Ekim 2020 21:54

ABD Hazine Bakanlığı, “kötü amaçlı yazılımlarla” bağlantılı olduğunu öne sürdüğü bir Rus araştırma enstitüsüne yaptırım kararı aldı.

“Saldırıyı mümkün kılan araçlar inşa etti”

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, endüstriyel hasara neden olabilecek tehlikeli bir bilgisayar programı geliştirdiği gerekçesi ile Rusya hükümeti tarafından desteklenen Kimya ve Mekanik Merkezi Bilimsel Araştırma Enstitüsü'ne (TsNIIKhM) yaptırım uygulanacağı aktarıldı. Bakanlık, enstitünün 2017 yılında Orta Doğu'da bulunan bir petrokimya tesisine "saldırıyı mümkün kılan özelleştirilmiş araçlar inşa etmekten" sorumlu olduğunu iddia etti.

İngiltere’den yaptırım kararı

Dün İngiltere, 2015'te Almanya Parlamentosuna siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 2 Rus Askeri İstihbarat (GRU) görevlisine ve saldırılardan sorumlu tutulan GRU'nun 26165 Nolu birimine yaptırım kararı almıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar