BIST9.693,46%1,77
USD32.589%0.18
EURO34,7684%0.24
ALTIN2.504,39%0.80
Dünya

Maraş'ın Açılması İrade İle Gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Maraş’ın açılmasını ardından değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Tatar ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yıllardır konuştuğumuz, istişare ettiğimiz Maraş büyük bir irade gösterilerek gerçekleşti’’ dedi.

Abone OlGoogle News
09 Ekim 2020 09:59

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş’ın açılmasını ezber bozan bir tetikleme olarak nitelendirdi.

Gazi Mağusa sınırlarında yer alan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın bir kısmı dün 46 yıl sonra halkın kullanımına açıldı. Başbakan Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan bölgede incelemelerde bulunmasının ardından basın toplantısı düzenledi. 46 yıl sonra Kapalı Maraş'ın açılmasıyla tarihi bir gün yaşandığını belirten Tatar, ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la istişare içinde yıllardır konuşulan açılımın büyük bir irade gösterilerek gerçekleşti’’ Dedi.

MARAŞ HAYALET ŞEHİR GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULACAK

 Gazi Mağusa ile iç içe olan Maraş'ın hayalet şehir görünümünden çıkacağını kaydeden Tatar, açılımın uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olmadığının altını çizdi. Başbakan Tatar, mülklerin kullanımının taşınmaz mal komisyonu bünyesinde olduğunu da hatırlattı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar