BIST9.087,99%0,09
USD32.385%0.13
EURO35,0475%0.09
ALTIN2.326,63%0.27
Dünya

İngiltere'de Yunanistan'ı üzecek gelişme

Yunanistan’dan gelen İngilizlerin koronavirüse yakalandıkları ortaya çıktı. Şimdi gündemde karantina listesine Yunanistan’ın dahil edilmesi var.

Abone OlGoogle News
27 Ağustos 2020 15:18

İngiltere ülkeye dönüşte 14 gün karantina uygulaması yapılacak ülke listelerini periyodik olarak yeniliyor. Ancak bazı istisnalar da var.

Son olarak pozitif vaka sayısında artış görülen ve İngilizlerin gözde tatil yerleri olan Fransa ve İspanya ‘kırmızı liste’ye eklendi.

YUNANİSTAN KIRMIZI LİSTEYE ALINABİLİR

Bir süredir ‘kırmızı liste’ye alınıp alınmayacağı tartışılan Yunanistan ise son yaşanan olayla yeniden gündemde.

İngiltere’nin güneyindeki Plymouth şehrinde yaşanan bir olay gözleri Yunanistan’a çevirdi. Yunanistan’dan gelen 30 gencin en az 11’inde koronavirüse rastlandı. Testen önce gençlerin şehirde dolaştıkları ortaya çıktı.

Yunanistan'ın Zante adasından tatilden gelen gençlerin durumları hafta başında bir fabrikadan pozitif vakaların bildirilmesi sonrasında geldi.

POZİTİF VAKALAR ARTIYOR

Plymouth'un kamu sağlığı direktörü Ruth Harrell pozitif vakalarla iletişim kuranların bulunması için takip başlatıldığını açıkladı.

Başbakan Boris Johnson daha önce yaptığı açıklamada ülkenin karantina listesini düzenleme konusunda taviz vermeyeceğini bu konuda "kesinlikle acımasız" olacağını açıklamıştı.

Yunanistan, İspanya ve Fransa’nın ardından yılda 3 buçuk milyon turistle İngilizlerin tatil seçiminde üçüncü sırada bulunuyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar