BIST9.088,59%0,09
USD32.371%0.08
EURO34,9492%-0.19
ALTIN2.325,68%0.23
Dünya

Güney Kore: Remdesivir verilen hastalar iyileşmeye başladı

Güney Kore’de ağır durumda bulunan her üç koronavirüs hastasından birinin, Remdesivir kullandıktan sonra iyiye gittiği belirtildi.

Abone OlGoogle News
13 Temmuz 2020 16:18

Güney Koreli sağlık uzmanları, koronavirüs tedavisinde kullanılan antiviral ilaç Remdesivir’in olumlu sonuçlar gösterdiğini duyurdu.


Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, farklı hastanelerde kalan ve Remdesivir verilen 27 kişilik ilk denek grubunda yer alan hastaların bazılarında belirgin bir iyileşme gözlemledi. Buna göre hastaların dokuzunun durumda olumlu gelişme kaydedildi, 15’i herhangi bir değişiklik göstermedi, üçününse durumu kötüleşti. Sonuçlar, bir de kontrol grubuyla yapılacak testlerle karşılaştırılacak.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Uzmanlar iyileşmenin ilaca mı yoksa hastanın bağışıklığı ya da diğer tedavi yöntemlerine mi bağlı olduğunu kesin bir şekilde belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de vurguladı.

Güney Kore’nin de koronavirüs tedavisinde kullanılacak ilaçlar listesine eklediği Remdesivir’in üreticisi Amerikan Gilead şirketi, ilacın, ağır durumda bulunan hastalar arasındaki ölüm oranlarını azalttığını savunuyor. Ancak firma yararı doğrulamak için titiz klinik çalışmalara ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyor.

TÜM STOKLARI ABD SATIN ALDI

Ebolayı tedavi etmek amacıyla üretilen ancak bu konuda başarısız olan Remdesivir, ABD’de koronavirüs tedavisinde onay alan ilk ilaç olmuştu.

Avrupa İlaç Kurumu da kıta çapında kullanılması için ilk kez bu ilacı önermişti. ABD, ilacın tüm stoklarını satın alarak başka ülkelere şans tanımamıştı. Yetkililer, hiçbir ülkenin en az üç ay boyunca ilaç bulamayacağını belirtiyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar