BIST9.668,61%1,51
USD32.5877%0.18
EURO34,8475%0.47
ALTIN2.495,47%0.44
Dünya

İki nükleer güç arasında gerilim tırmanıyor! Sınıra obüs ve tank konuşlandırıldı

Hindistan ve Çin arasında krize neden olan doğu Ladakh'ta son dakika gelişmesi yaşandı. Hindistan ve Çin arasında uzun yıllar sonra ilk defa ölümlü çatışmanın yaşandığı sınır bölgesine obüs ve tank yerleştirildi. İli nükleer güç arasında yaşanan gerilimde çok sayısa Çin ve Hindistan askerinin ölmesinin ardandan bölgede tansiyon düşmüyor. Edinilen son dakika habere göre; Hindistan sınıra tank ve obüs konuşlandırdı.

Abone OlGoogle News
30 Haziran 2020 15:36

İki nükleer güç Çin ve Hindistan arasında tansiyon düşmüyor. Geçtiğimüz günlerde yaşanan çatışmanın ardında bölgede son dakika gelişmesi yaşandı. Hindistan'dan gelen son dakika haber göre; Galwan Vadisi'ne, 155 milimetre çapında mühimmat atabilen obüsler ile T-90 tipi tanklar konuşlandırdı. İşte iki nükleer güç arasında yaşanan son dakika haberin detayları...

Hindistan, Çin ile yaşanan sınır çatışmasının ardından gerilimin tırmandığı doğu Ladakh'a obüs ve tank konuşlandırdı. Hindustan Times'ın haberinde, Hindistan'ın, 1597 kilometre uzunluğundaki iki ülke arasındaki Fiili Kontrol Hattı (LAC) boyunca ve Galwan Vadisi'ne, 155 milimetre çapında mühimmat atabilen obüsler ile T-90 tipi tanklar konuşlandırdığı belirtildi. Hindistan'ın bu adımı, bölgedeki barışın tesisine yönelik bir girişim olarak değerlendirilirken, yerleştirilen tankların aynı zamanda her türlü olumsuz duruma karşı tedbir amacı da taşıdığı kaydedildi.

Hint ve Çinli üst düzey askeri yetkililerin, taraflar arasındaki gerilimi düşürme amaçlı olarak bugün Ladakh'a bağlı Chushul'da bir araya gelmesi bekleniyor. Hint ordusunun bölgeye tank konuşlandırma girişimi, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun (PLA) bölgedeki pozisyonlarını zırhlı personel taşıyıcı ve askeri çadırlarla güçlendirmesinin ardından geldi. Hindistan'ın, Çin ile yaşanan sınır çatışmasının ardından Himalaya Dağlarındaki Ladakh'a karadan havaya füze savunma sistemi yerleştirdiği de bildirilmişti.

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Ladakh bölgesinde 15 Haziran'da 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya neden olan ve bölgede tansiyonu yükselten süreç, Çin askerlerinin mayıs başında üç noktadan Ladakh bölgesine girmesi, burada çadır ve askeri karakollar kurmasıyla başlamıştı. Çin askerlerinin, "bölgeden ayrılmaları" yönünde defalarca yapılan sözlü uyarılara aldırış etmediği ifade edilmiş, iki ülke arasında bir diğer tartışma konusu Sikkim eyaletinde de Çin ve Hint askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştı.  İki ülke askerlerinin Ladakh bölgesinin doğusunda ve Sikkim eyaletinde karşı karşıya gelmesinin ardından gözler bu bölgeye çevrilmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar