BIST9.079,97%3,10
USD32.3322%0.12
EURO35,1132%0.12
ALTIN2.303,22%1.13
Dünya

Korkunç: Çölün ortasında korona mezarlığı

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Ölümlerde artışın yaşandığı yerlerden biri de Irak. Peş peşe gelen ölümlerle başa çıkmak için Irak yönetimi, Necef'te çölün ortasına koronavirüs mezarlığı yaptı.

Abone OlGoogle News
28 Haziran 2020 15:09

Koronavirüs salgını normalleşme döneminde. Pandeminin üzerinden geçen süre zarfında halen tedavi ve aşı çalışmaları devam ederken, normalleşme döneminden bağımsız olarak bazı ülkelerde halen ölü sayılarında hızlı bir artış yaşanıyor. O ülkelerden biri de Irak. 

Pozitif vaka sayılarıyla ölümlerin artış gösterdiği ülkede, hükümet çölün ortasına dev, koronavirüs mezarlığı inşa etti.

ÇÖLÜN ORTASINDA DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜ

Özellikle artan ölüm oranları karşısında adeta eli kolu bağlanan Irak yönetimi, Necef'te çölün ortasına koronavirüs mezarlığı inşa etti. Brezilyalı fotoğrafçı Gabriel Chaim, mezarlığı havadan görüntülerken, sosyal medyada paylaştığı bu fotoğraf karesi görenleri dehşete düşürdü.

Fotoğrafta, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenler için inşa edilen dev mezar görüldü. Çölün ortasında yer alan bu mezarın genişletilmesi için çalışmaların sürdüğü görüldü.

IRAK'TA KORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 101 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 69 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.

Kovid-19 kaynaklı can kaybının bin 660'a, vaka sayısının 43 bin 262'ye yükseldiği kaydedilen açıklamada, iyileşen sayısının da 19 bin 938 olduğu aktarıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar