BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

ABD'de polislerden eylemcilere destek

Silahsız bir zenci olan George Floyd'un Minneapolis Minnesota'daki bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmesi sonucu başlayan gösteriler, altıncı gününde de devam ediyor. En az 40 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve 15 eyalette ve Washington’da Ulusal Muhafızlar sokağa indi. Öte yandan, bazı şehirlerde polisler eylemciler ile birlikte protestolara katıldı İşte, ABD'de yaşanan sokak olayları ile ilgili son dakika haberleri ve sokaklardan çarpıcı görüntüler...

Abone OlGoogle News
01 Haziran 2020 12:20

George Floyd'u dizi ile boğarak öldüren ABD'li polis üçüncü derece cinayet ve adam öldürmeyle suçlanıyor ancak protestocular suçlamanın yeterince sert olmadığını ve olay esnasında orada bulunan diğer memurlar için de ceza verilmesini talep ediyorlar. Bazı şehirlerde, protestoculara sert müdahale emrine rağmen polislerin eylemciler ile birlikte protestoya katıldığı görüldü. İşte, güneş battıktan sonra sirenlerin susmadığı bir ülkeye dönüşen ABD'den çarpıcı fotoğraflar ve yaşanan son gelişmeler...

POLİSLER DESTEK VERDİ

Bazı polis departmanları şiddete dönüşen protestoları kontrol etme girişimlerinde ağır teslim olmakla suçlanırken, diğer departmanlar protestocuların kederlerini paylaşmak ve barış mesajları vermek için protestocuların bulunduğu tarafa ulaşmaya çalıştı. Floyd'un memleketi Houston'da Polis Şefi Sanat Acevedo protestocularla birlikte eylemelere katıldı. Acevedo, memleketine gömülmek üzere götürülürken George Floyd'un cenazesine polis refakatçisi vermek istediğini söyledi.

Birçok şehirde ulusal muhafızlar yerel polise yardımcı olmak için harekete geçirildi. Korona virüs salgınına rağmen Minnesota, Los Angeles, Miami gibi büyük şehirlerde devam eden gösterilerinin yanı sıra Santa Monica, Long Beach gibi şehirlerde daha küçük çaplı gösteriler için binlerce kişi bir araya geldi.

Sokağa çıkma yasakları devrede

Güney California'da aralarında Los Angeles, Santa Monica, Pasadena, Beverly Hills, Long Beach gibi şehirlerin de bulunduğu birçok yerde akşam saat 16:00 den başlayarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gün içerisinde göstericiler birçok yerde polis ile karşı karşıya gelirken göstericilerin arasına karışan bazı gruplar tarafından birçok dükkân yağmalandı, yangınlar çıktı. Göstericilerin birçoğu yağmacıları durdurmayı çalışırken polisin zaman zaman çok yakınında bulunan yağmacılara gün içerisinde müdahale etmemesi dikkat çekti.

Akşam saatleri sirenler susmuyor
Akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ile caddeler nispeten boşalırken şehir genelinde yağmalar devam ediyor. Polis ise birçok noktada ulusal muhafızlar ile önlem alıyor.

İşyerleri için büyük trajedi
Yağmalama nedeniyle meydana gelen zararın yanı sıra uzun zamandır Covid-19 salgını nedeni ile kapalı kalan ve hafta başında kuralların azaltılması ile açılmaya başlayan dükkanlar yağmalama korkusu ile tekrar kapandı. Birçok mağaza ve dükkan girişlerini kapatarak, yağmacıların dokunmaması için mesajlar yazıyor. Ne zaman tekrar açılabilecekleri sorusu ise iş yerlerini tedirgin ediyor.

Washington'da sokağa çıkma yasağı
Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başkent Washington DC'de de olaylar çıktı. Şiddet olaylarının giderek artması ile başkent sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak, yerel saatle pazar 23.00'ten, Pazartesi 06.00'ya kadar geçerli olacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar