BIST9.120,46%0,45
USD32.3881%0.14
EURO35,0466%0.08
ALTIN2.325,92%0.24
Dünya

Dost ülkeden Türkiye'ye tarihi mesaj: Artık vakti geldi

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş ve Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Murad Adcabi, iki ülke ilişkilerinin geleceğini konuştu. Adcabi iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkat çekerek, "1516-1830 arasındaki ortak geçmişimizin kendi tarihçilerimizin eliyle yazılmasının vakti geldi" dedi.

Abone OlGoogle News
29 Mayıs 2020 13:38

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) tarafından internet ortamında düzenlenen etkinliğe iki ülkenin büyükelçilerinin yanı sıra konuyla ilgili akademisyenler de katıldı. Büyükelçi Göktaş, bağımsızlığının ardından Cezayir'i Türkiye'nin tanıdığını ve desteklediğini hatırlattı.

İki ülke arasında 3,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirten Göktaş, bu rakamı 5 milyar dolara çıkarma hedeflerinin olduğunu ifade etti. Göktaş, son seçimlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Cezayir'e yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasındaki ilişkilere ayrıca önem verdiğinin altını çizdi.

"Ortak geçmişimiz yeniden yazılmalı"

Adcabi ise iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkati çekerek, iki ülkenin de Osmanlı döneminde uzun yıllar boyunca bir arada olduğunu vurguladı.

Adcabi, Türkiye ve Cezayir'in ortak tarihinin Batılı tarihçilerin tekelinde olduğunu ifade ederek, "1516-1830 arasındaki ortak geçmişimizin kendi tarihçilerimizin eliyle yazılmasının vakti geldi." dedi.

Türkiye ve Cezayir arasındaki giderek gelişen ilişkilere dikkati çeken Adcabi, bu ortaklığın İslam dünyasındaki önemine işaret etti

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar