BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Almanya ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" dedi. Türkiye'nin itirazlarına Lüksemburg ve Almanya'dan da açıklama geldi.

Abone OlGoogle News
17 Mayıs 2022 16:36

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, bugün İsveç'e gitti. İsveç parlamentosunda bir konuşma yapan Niinistö; Türkiye'nin iki ülkenin NATO üyeliği için aldığı tavrı değerlendirdi.

Yürütülecek müzakerelerin önemine değinen Niinistö, "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" dedi.

"ERDOĞAN BASKI YAPIYOR"

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için yaptığı açıklamalar hakkında konuştu.

Asselborn, Türkiye ve Erdoğan'ın yürüttükleri politikayla, özellikle de ABD'ye mesaj vererek "bir şeyler koparmaya" çalıştığını ileri sürdü:

"Erdoğan'ın fiyatı yükseltmeye ve F-16'ların sevk edilmesi için baskıyı artırmaya çalıştığını düşünüyorum."

Asselborn ayrıca; günün sonunda Türkiye'nin bu iki ülkenin NATO üyeliğine "Evet" diyeceğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİ DİKKATE ALINMALI"

​Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht de Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında dile getirdiği endişelerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi:

"Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesiyle ilgili tüm kararlar oy birliğiyle alınmalıdır. Bu nedenle Türkiye ile de çok yoğun bir şekilde görüşmemiz ve sunulan endişelerin veya argümanların da ciddiye alınması önemli ama sonuçta böylesine güçlü iki AB ülkesinin, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılması NATO için bir zenginliktir. Türkiye'nin de buna ikna olacağına inanıyorum."

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ'DAN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise; İsveç ve Finlandiya ile askeri temasları artıracaklarını söyleyerek, Türkiye'nin iki ülkenin de NATO üyeliğine onay vereceğine inandığını dile getirdi.

Öte yandan Finlandiya parlamentosu, ülkenin NATO'ya katılma kararını; 8'e karşı 188 oyla onayladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar