BIST9.723,53%0,81
USD32.5267%-0.09
EURO34,7918%-0.21
ALTIN2.432,74%0.11
Dünya

Fransa, Suriye'de Türklerle savaşacak mı?

Fransa, Türkiye'nin operasyonunun ardından bölgede önlem alacaklarını duyurdu.

Abone OlGoogle News
14 Ekim 2019 17:34

Fransa Ulusal Savunma Konseyi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ın başkanlığında Elysee Sarayı’nda pazar akşamı geç saatlerde toplandı. Bu toplantının ardından yapılan açıklamada, “Fransa gelecek saatler içinde Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri ve sivil personelin güvenliğinin garanti altına alınması için tedbirler alacaktır” denildi.

Bu açıklama, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nın kuzeydoğusundan ilave bin asker daha çekeceğini duyurmasının ardından geldi.

Fransız özel harekat birlikleri bölgede

Fransız basını, yüzlerce Fransız özel harekat askerinin YPG'lilerle yakın işbirliği içinde bölgede olduğu bildirdi. Bölgede ayrıca, insani yardım derneklerine çalışan Fransız vatandaşlarının da olduğu biliniyor.

Bu arada basına konuşan Fransız yetkililere göre ABD’nin bölgeden askerini çekmesi, yine bölgedeki Fransız komandolarının da buradan ayrılmasını zorladı. Fransız özel birliklerinin, ABD askerlerinin lojistik desteğinden faydalandığı biliniyor.

Elysee Sarayı’ndaki toplantının ardından yapılan açıklamada, Fransa’nın Türkiye’nin operasyonu kınadığı ve yine bu operasyonun sonlanması için gerekli diplomatik girişimleri hızlandıracağı bildirildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar