BIST9.530,47%-0,18
USD32.4913%0.07
EURO34,8740%0.63
ALTIN2.484,52%0.90
Dünya

AB: Türkiye'yi Suriye ve Kıbrıs için kınıyoruz

Avrupa Birliği Türkiye'ye düşman tutumunu sürdürüyor.

Abone OlGoogle News
14 Ekim 2019 17:20

Lüksemburg'da toplanan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında devam eden sondaj çalışmalarını bir kez daha kınadı ve Kıbrıs ile dayanışma içerisinde oldukları mesajını verdi. Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerektiği vurgulanırken, bu çerçevede geçtiğimiz 15 Temmuz tarihinde AB tarafından uygulanan yaptırımlar hatırlatıldı.

Silah satışının yasaklanması konusunda uzlaşı sağlanamadı

AB'nin Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması yönünde Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya'nın baskıları sonuç vermedi. Türkiye'ye silah satışının yasaklanması yönünde ortak bir uzlaşıya varılamadı.

Askeri operasyona kınama

Toplantı sonrasında Avrupa Birliği Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AB, bütün bölgenin istikrarını ve güvenliğini ciddi bir şekilde bozan, daha fazla sivillerin yerinden edilmesine sebep olan Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri eylemi kınıyor. Bu operasyon Uluslararası Koalisyonun DEAŞ'i yenmek için bugüne kadar kaydettiği ilerlemeyi önemli ölçüde baltalıyor." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısından hem Suriye operasyonu hem Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışması konusunda üye ülkeler birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar