BIST9.524,59%-0,06
USD32.5946%0.20
EURO34,6569%-0.08
ALTIN2.523,87%1.59
Dünya

Dünya gündemine bomba gibi düşen iddia! ‘Komando yunus’larla saldırdılar

İsrail’in Hamas’a karşı “katil” olarak yetiştirdiği ‘komando yunuslar’ ile saldırdığı iddia edildi.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2022 21:16

İsrail'in Hamas güçlerini hedef alırken 'komando yunus'lardan faydalandığı öne sürüldü. 'Katil' olarak yetiştirilen yunusların Hamas hedeflerine yönelik saldırılar düzenlediği aktarıldı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli Hamas'a karşı komando yunuslarını kullandığı iddia edildi.

El Kassam Tugayı Deniz Komandoları Sözcüsü meydana gelen bir operasyon sırasında Hamas donanmasının kendilerini öldürebilecek bir cihazla donatılmış yunus tarafından denizde kovalandığını iddia etti.

“Katil Siyonist yunuslar var”

'Foundation for Defence of Democracies Long War Journal' araştırma analisti Joe Truzman da konuyla ilgili Twitter hesabından, "Hamas'ın yayınlarına göre katil Siyonist yunuslar var" diye paylaşım yaptı.

Truzman, İsrail'in mayıs ayında Hamas'ı hedef alan saldırıları sırasında da yunusları kullandığını belirtirken bir kişinin komando yunuslar tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Yunuslara tam teşekküllü savaş teçhizatı

Yunuslara takılan cihazların ise tam işlevleri ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı ancak Hamas, bir uzaktan kumanda, kamera ve zıpkın benzeri mermileri ateşleyebilecek bir silahla donatılmış, savaşa hazır kaynaklara sahip olduğunu iddia etti.

Hamas'ın 2015'te İsrailli komando yunusları yakalamayı başardığı iddia edilirken askeri amaçla kullanılan hayvanlara ne olduğu ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar