BIST9.058,54%2,86
USD32.3297%0.12
EURO35,0711%0.00
ALTIN2.298,20%0.91
Bilim

ERÜ yerleşkesinde yaşayan gelenilerde yeni bakteri türü keşfedildi

İşte ayrıntılar...

Abone OlGoogle News
03 Kasım 2021 10:03

Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Fuat Aydın'ın yürütücülüğündeki "Gelengilerden İzole Edilen ve Campylobacter Genusu İçinde Yeni Bir Tür Oluşturma Potansiyeli Bulunan Bakteriyel İzolatların Moleküler ve Fenotipik Karakterizasyonu ve Tanımlanması" başlıklı projede araştırmacı olarak Prof. Dr. Seçil Abay, Prof. Dr. Muammer Göncüoğlu, Prof. Dr. Ayhan Düzler, Doç. Dr. Tuba Kayman, Doç. Dr. Hamit Kaan Müştak, Dr. Öğr. Üyesi Nüket Bilgen, Arş. Gör. Dr. İzzet Burçin Satıcıoğlu, Arş. Gör. Dr. Emre Karakaya ve Arş. Gör. Dr. İnci Başak Müştak yer aldı.

Yapılan ayrıntılı analizlerde Anadolu'ya özgü gelenilerin sindirim sisteminden izole edilen yeni bir Campylobacter (gram negatif bakteri cinsi) türü keşfedildi.

ERÜ yerleşkesinde yaşayan gelenilerde keşfedilen bakteriye Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile öğretim üyelerinin istişareleri sonucunda Latince'de Anadolu manasına gelen "Anatolicus" ismi verildi.

Türkiye'den tanımlanması yapılan bu yeni tür ile "Campylobacter genusu"nda kayıtlı tür sayısı 36'ya yükseldi.

Proje ekibince isimlendirilmesi yapılan bakteri türüne ilişkin makale, bakteriyel taksonomi alanındaki en üst düzey dergi olan "Systematic and Applied Microbiology"de yayımlandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar