BIST9.112,84%0,36
USD32.3842%0.12
EURO35,0547%0.11
ALTIN2.325,97%0.24
Anne-Bebek

Adet düzensizliği çocuk sahibi olmaya engel mi?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, adet düzensizliğinin çocuk sahibi olmaya engel olabildiğini belirtti.

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 23:44

Bir kadının çocuk sahibi olabilmesi için sağlıklı yumurta üretmesi gereklidir. Sağlıklı yumurta üretimi ise düzenli adet döngüsü ile mümkün olabilmektedir. Bu nedenle adet düzensizliği, yumurta üretme fonksiyonunda olası bir bozukluğun işareti olabilir.


Adet düzensizliği yumurta fonksiyonu bozukluğu işareti olabilir

Üreme çağındaki her sağlıklı ve doğurgan kadın düzenli olarak adet görmektedir. Adet düzensizliği mevcutsa bu durum tedavi edilerek düzene oturtulur. Ancak bazen altında daha ciddi sorunlar da baş gösterebilir. Erken dönem menopoz veya ağır polikistik over gibi problemlerin oluşmasına engel olmak adına mutlaka uzman doktorlar ile iletişime geçilmelidir.
Erken teşhis kısırlık tedavisinde başarı oranlarının artmasını sağlar

Eğer çiftler çocuk sahibi olmak istiyorlarsa, adet düzensizliği yaşayan kadınların yumurta rezervleri ve hormon kontrollerinin yapılması gerekir. Basit yöntemler ile adet dönemleri düzene sokularak yumurta üretme fonksiyonlarının tedavisi sağlanabilir.

Erken menopoz, ağır polikistik over ya da yumurtalıklarda kist gibi daha ağır tıbbi koşullar yaşanıyorsa erken teşhis ile tedavisi başarılı bir şekilde tamamlanabilir.

Adet düzensizliği ihmal edilmemelidir

Gebeliğin gerçekleşmesi için yumurtlama ve döllenme gibi sistematik süreçlerin düzenli bir şekilde çalışması gerekir. Anne olmak isteyen bir kadında öncelikle yapılması gereken kontrol adet düzenidir.

Doğal olarak 25-35 günde bir adet gören bir kadının büyük olasılıkla düzenli bir şeklide yumurtladığı söylenebilir. Daha uzun veya daha kısa adet dönemleri, anovulasyonun (yumurtlayamama) işareti olabilir. Bu durumda mutlaka kadın doğum uzmanından kişiye özel destek alınması gerekir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar