BIST9.079,97%3,10
USD32.3314%0.12
EURO35,0476%-0.07
ALTIN2.309,54%1.40
Aktüel

Bulgaristan'dan salınmıştı: Ankara'da yakalandı

Bulgaristan'da yaralı bulunan ve tedavisinin ardından GPS verici takılıp takibe alınan, nesli tehlike altındaki türlerden şah kartal, Afrika'ya göç yolundayken Ankara üzerinde görüntülendi..

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2021 17:40

Sonbaharla birlikte göçmen kuşların Türkiye üzerinden Afrika'ya göç yolculuğu devam ediyor.

Bu yıl yaz döneminde Bulgaristan'da nesli tehlike altındaki ve dünyaca korunan türlerden olan şah kartal, uzman biyolog Cansu Özcan tarafından göç esnasında Ankara semalarında görüntülendi.

Uzman biyologlar, göç yolundaki şah kartala ait fotoğrafları incelediğinde, GPS vericiyle izlenen bir kuş olduğunu belirledi.

GPS uydu verici ve halka bilgilerini araştıran Özcan, şah kartalın Bulgaristan'da göç yollarını araştıran ekip tarafından halkalanıp takip edildiğini belirledi.

Kuşun isminin 'Bal' anlamına gelen 'Zlatko' olduğunu belirten Özcan, bu yıl yaz döneminde yaralı ve bitkin halde Bulgaristan'da bulunan şah kartalın, Bulgar kuş bilimciler Birdlife Bulgaristan ekibi tarafından tedaviye alındığını, sonrasında ise GPS takılarak, takip edilmeye başlandığını kaydetti.

Uzun göç rotası sonrası Ankara'ya ulaşan şah kartalın buradan Afrika'ya doğru hareket ettiğini belirten Cansu Özcan, "Türün nesli tehlike altında olduğu için göç boyunca başına gelebilecek tüm aksaklıklar, türün korunması için tedbir amaçlı politikalara yansıyacak" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar