BIST9.716,77%-0,05
USD32.5126%-0.17
EURO34,9325%0.23
ALTIN2.434,59%0.47
Aktüel

Nar üzerinde görüldü, 3 bin yılda bir açtığına inanılıyor! Herkes ‘Udumbara Çiçeği’ sanıyor ama gerçek bambaşka | Udumbara Çiçeği nedir?

Adıyaman’da kendilerine ait nar bahçesinde gezdiği sırada nar üzerinde ‘Udumbara Çiçeği’ gören vatandaş karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Oysaki Budistler tarafından 3 bin yılda bir açtığına inanılan ‘Udumbara Çiçeği’ aslında bir çiçek bile değil. Peki ‘Udumbara Çiçeği’ nedir? Detaylar haberimizde…

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2021 15:26

Nadir görülen 'Udumbara Çiçeği' Adıyaman’ın Besni ilçesinde görüldü.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Dikilitaş köyünde Ramazan Korkmaz, kendilerine ait nar bahçesinde gezdiği sırada nar üzerinde Udumbara Çiçeğini fark etti. Çiçeği fark eden Korkmaz, böyle bir şeyle ilk defa karşılaştığını ve oldukça şaşırdığını belirtti.

'Udumbara Çiçeği' aslında çiçek değil!

Oysaki gerçek sanıldığı gibi değil. Budistler tarafından 3 bin yılda bir açıldığına inanılan ‘Udumbara Çiçeği’ aslında bir yumurta.

‘Udumbara Çiçeği’ Latince ismi 'Chrysoperla carnea' olan ve Türkçe’ye ‘Avcı Böcek’ olarak çevrilen kanatlı bir böceğin yumurtası.

 

Udumbara Çiçeği efsanesi nedir?

Bu yumurtaların çiçek sanılması Budist kaynaklara dayanıyor. Efsaneye göre üç bin yılda bir açtığı ve çok nadir görüldüğüne inanılıyor. Udumbara Hint dilinin en eski hali olan Sanskritçede 'cennetten gelen hayır çiçeği' anlamına geliyor. İnsanların cennetten geldiğine inandıkları bu nadir görülen çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacaklarına inanılıyor. Çiçeğe Avatar çiçeği de deniliyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar