BIST9.052,78%2,79
USD32.3203%0.08
EURO35,1212%0.14
ALTIN2.302,43%1.09
Aktüel

Hayalet köy: Burada sadece 2 kişi yaşıyor

Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı kırsal Kocadağ Hacımahmutlar Mahallesi, yaşanan göçler yüzünden hayalet köy haline geldi. 1980'li yıllarda 45 ailenin yaşadığı mahallede şimdilerde 2 kişi yaşarken, bahar aylarında gelen bazı vatandaşlar arazilerinde ekim yapmak için yazı burada geçiriyor.

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 00:47

Havran merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kocadağ Hacımahmutlar Mahallesi, son yıllarda yaşanan göçler yüzünden hayalet köy haline geldi. Zamanla, ilçe merkezi ile Kocadağ ve Köylüce mahallelerine taşınan halkın boşalttığı Kocadağ Hacımahmutlar'da, Ayşe ve İsmail Karacaoğlan çifti kaldı. Mahallenin okulu zaman içinde kapanırken, bazı evlerde bakımsızlıktan yıkıldı. Mahalledeki eski binalar İstanbul ve Ankaradan gelen vatandaşlar tarafından satın alınmaya başlanırken, bahar aylarında mahalleye gelen bazı vatandaşlar da tarla ve bahçeleri ile ilgilenirken yazı burada geçiriyorlar.

Yaz aylarında mahalleye geldiğini söyleyen 67 yaşındaki İsmail Ülker, "Köyümüz çok iyiydi. Ancak zamanla herkes gitti. Biz de gitmek zorunda kaldık. Ben de Havran'a taşındım. Ama buradaki tarlalarımızı ekmeye devam ediyoruz. Onun için bahar aylarında buraya gelip yazı burada geçiriyorum. Havamız da, suyumuz da güzel" dedi.

Çocukluğunun mahallede geçtiğini anlatan 50 yaşındaki Kadir Özdemir de, "Ben burada 1980 yılında ilkokulu bitirdim. O zaman burada 45 aile yaşıyordu. Okulda 9 öğrenci vardı. Sonradan öğrenci azlığı yüzünden okul kapandı. Vatandaşlar; Havran'a, Köylüce ve Kocadağa göç etti. Şimdilerde burası yazlık gibi kullanılıyor. Buranın havası ve suyu güzel.  Zamanla geri dönüşün olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar