BIST9.716,77%-0,05
USD32.4866%-0.25
EURO34,9342%0.23
ALTIN2.439,85%0.69
Aktüel

Öğretmen Atamaları Son Durum: 2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman?

Gündemde olan öğretmen atamaları 2021 konusu yoğun ilgi görüyor, önümüzdeki aylarda 20 Bin Öğretmen ataması müjdesini Başkan Erdoğan verdi! Öğretmen atama takvimi hakkında detaylı bilgi haberimizde...

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 09:35

Öğretmen atamaları 2021 ne zaman yapılacak?

20 bin öğretmen ataması branş dağılımı bekleniyor Öğretmen atamaları 2021 yılında da yoğun ilgi görüyor.

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı ve hangi branşlardan alım olacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 bin öğretmen ataması yapılacağının müjdesini verdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız." dedi.

Bu açıklamanın ardından gözler öğretmen atamasının ne zaman yapılacağına çevrildi. Yirmi bin öğretmen ataması için bekleyiş devam ediyor. Atanmayı bekleyen öğretmen adaylarını ilgilendiren açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Atamalarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı, ‘Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız.’ dedi. Bu açıklama sonrası gözler MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. 20 bin öğretmen atama kılavuzunu yayınlanması ile branş ve kadro dağılımı ihtiyaca göre belli olacak. İşte, öğretmen atamamalarıyla ilgili bilgiler.

Öğretmen Atamaları 2021

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, ‘Son 18 yılda hazırladığımız bütçelerde aslan payını Milli Eğitim'e ayırdık. 2021'de oran 147 milyar liraya yükseldi.18 yıl önce resmi - özel dahil okul ve kurum sayımız 50 bin 872 iken bugün bu sayı 87 bin 640'a çıktı. Kadro tahsislerinde en büyük payı eğitim ve öğretime ayırıyoruz. 693 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız.’ dedi. Henüz öğretmen ataması tarihi ile ilgili net bir açıklama yapılmadı.

 

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR 

Geçtiğimiz günlerde 2021 öğretmen atama takviminin kısa sürede netleşeceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya dair yaptığı açıklamada;

“Geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız. Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum. Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz.” sözlerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar