BIST9.554,98%-1,29
USD32.4983%0.21
EURO34,5795%0.33
ALTIN2.480,27%-0.12
Aktüel

Dededen miras 700 yıllık kale: Ne yapacağını açıkladı

Balıkesir’de yaşayan Şefika Seray Üçüncü, Osmanlı döneminde valilik yapan büyük büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa’dan kalan kalenin varislerinden oldu.

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 17:31

Yıllardır süren dava sonunda kale, kendisinin de ferdi olduğu Üçüncüoğlu sülalesine tescillendi.

700 yıllık kalenin kendisinin de ferdi olduğu sülalesine tescil edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Şefika Seray Üçüncü, kaleden elde edilecek gelirle, öğrencilere burs vereceklerini ve ihtiyaç sahiplerine yardım ederek, Kızılay’a 10 bin ünite kan temin etmek için kan bankası kuracaklarını ifade etti.

“Vakıf kurarak ihtiyaç sahiplerine yardım edeceğiz”

Dedesi Üçüncüzade Ömer Paşa’dan kendilerine miras kalan kaleyi nasıl değerlendirecekleri hakkında da bilgiler veren Şefika Seray Üçüncü, “Kaleden elde edilecek gelirlerle fakire fukaraya yardım edilecek, etrafımızı gözeteceğiz" dedi.

Üçüncü, bir vakıf kurma çabası içinde olduklarını da belirterek, "Vakfımız kurulduktan sonra kalenin bize teslim edilmesini bekliyoruz. Kale bize teslim edildikten sonra kalenin girişine “Üçüncüoğlu Sarayı” yazdıracağız. Ondan sonrasında buradan gelecek gelirleri öğrencilere burs vererek, ihtiyaç sahiplerine yardım ederek harcamayı düşünüyoruz. Yine aynı zamanda bir kan bankası oluşturarak Kızılay’a 10 bin ünite kan vermeyi planlıyoruz. Bunların haricinde düğünlerimizi ve organizasyonlarımızı kalede yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar