BIST9.122,09%0,46
USD32.3689%0.08
EURO34,9346%-0.24
ALTIN2.325,74%0.23
Aktüel

ABD’yi küplere bindirecek açıklama! “Türkiye, o iki ülkeyle S-500 üretecek”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin Rusya ve Çin ile ortaklaşa S-500 hava savunma sistemlerini üreteceğini ileri sürdü.

Abone OlGoogle News
17 Ocak 2021 17:39

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin Rusya ve Çin ile ortaklaşa S-500 hava savunma sistemlerini üreteceğini iddia etti.

“Süreç olumlu işliyor”

Önceki gün HaberTürk'e konuk olan Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci partisinin alınacağını açıkladığı S-400’lerle ilgili değerlendirmeler yaptı. Sürecin olumlu ilerlediğini belirten Perinçek, şu ifadeleri kullandı:

“S-400’lerin alınması bir mecburiyet”

Türkiye’ye ‘S-400 alamasınız, alırsanız da kullanamazsınız’ dediler. Aldık. Kısa süre önce ABD’den CAATSA yaptırımları geldi; bütün bu tehditlere rağmen şimdi ikinci S-400’ler yolda. S-400 yalnızca bir silah değil aynı zamanda bir strateji tercihi. Savunmanızı neye göre kuracaksınız? Tehdide göre... Peki, ülkemize yönelik tehdit nereden geliyor? Atlantik sisteminden… ABD ve İsrail, Doğu Akdeniz’de Noble Dina, Nemesis gibi intikam mesajlı tatbikatlar yapıyor. Adalar Denizi’nde Yunanistan Türkiye’ye karşı kışkırtılıyor. NATO fırkateynleri bizim ticari gemimizi silahla basıyor. Suriye’nin kuzeyinde PKK silahlandırılıyor. Bütün bu tehditlerin merkezinde ABD var. Bunların bertaraf edilmesi için S-400’lerin alınması bir mecburiyet

“Türkiye, Rusya ve Çin’le S-500 üretecek”

Perinçek, Türkiye’nin hava savunma sistemleri alanında yapacağı atılımlarla ilgili, henüz basında yer almayan şu bilgiyi paylaştı:

Yakında Türkiye, Rusya ve Çin’le ortak olarak S-500’leri üretecek. Bu üç ülke arasında, savunma sanayisinde çok önemli işbirliklerinin önü açılmak üzere

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar