BIST9.093,15%0,15
USD32.373%0.09
EURO35,0017%-0.04
ALTIN2.325,87%0.23
Aktüel

“Bir aldatma var” diyen Abdullah Ağar böyle duyurdu: Yeni operasyonlar olabilir

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKYB) ve merkezi yönetim ile yapılan anlaşma gereği terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden çıkarılması için ortak operasyon başlatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Sincar'da bir aldatma var!" dedi. Öte yandan Ağar, TSK’nın bahar aylarında Kandil’e yeni bir operasyon düzenleyebileceğini belirtti.

Abone OlGoogle News
01 Aralık 2020 20:56

Terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden çıkarılması konusunda Erbil-Bağdat arasındaki "Sincar Anlaşması" yapıldı. Bu anlaşma gereğince bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Irak Ortak Operasyon Komutanlığı, yaptığı açıklamada, IKBY ile varılan anlaşma kapsamında Iraklı güvenlik güçlerinin Sincar'da konuşlanma planını uygulamaya başladığını duyurdu.

Abdullah Ağar’dan kritik açıklamalar

Yaşananları yorumlayan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Sincar'da bir aldatma var!" dedi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKYB) ve merkezi yönetim ile yapılan anlaşma gereği terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden çıkarılması için ortak operasyon başlatıldı. Peki bu operasyonun perde arkasında neler yaşanıyor? Sincar'dan çıkarılan terör örgütü PKK nerede konuşlanacak? Operasyonun Türkiye açısından önem derecesi nedir? Tüm bu sorulara A Haber canlı yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar yanıt verdi.

“Sincar’da bir aldatma var”

Ağar, "Buradan (Sincar) çıkan teröristler nereye gidecekler? Burada elde etmiş olduğu lojistik ağı terk edecek. Bir aldatma var aslında, görüntüde Sincar'ın boşaltıldığını görüyoruz. Bu teröristler 5 kilometre Sincar'ın dışına çıkıyorlar. Sincar Dağı'nda yapılan tünelleri geliştirdiler, binalar yaptılar. Kandil'e, Suriye'ye gitme ihtimalleri var. Sincar direkt Suriye ile irtibatlı. Bir adım ötesi Mahmur Kampı. (Terör örgütü) Sincar'ın içini boşaltıp, dışarıda konuşlanmayı sürdürmeyi planlıyor." ifadelerini kullandı.

Bölgede 2 bin 500 kişilik yeni bir güvenlik gücü oluşturulacağını bunların bin 500 tanesinin ise IKBY'den geleceğini ifade eden Ağar, yaşanan sürecin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ağar: Baharda yeni operasyonlar olabilir

"Türkiye terör örgütünü bitirme konusunda kararlı" diyen Ağar, "Türkiye, PKK tarafından bölgede istismar edilen, Kürt, Arap, Ezidi kardeşlerimizin istismar edilmesinin engellenmek istiyor. Uzandığımız yerine kadar uzanıyoruz, uzanmaya da devam ediyoruz. Bahar aylarında başka alanlarda yeni operasyonlar görebiliriz. Kandil'de kuş uçurtmuyoruz." dedi.

“Suriye’de şu an 130 bin PKK’lı var”

Suriye krizi baş gösterdikten sonra Türkiye'deki baskılar sonrası yaklaşık 10-11 bin teröristinin Suriye'ye kaydırdığını hatırlatan Ağar, "Suriye'de YPG-PKK'nın sözde lideri Mazlum Abdi diyor ki 'Bunlar artık buradan çıkmaya başlayacaklar' peki bunlar nereye gidecekler? Bunlar nereye gidecek? Nerede kullanılacak bu teröristler? 130 bin PKK'lı var şu anda Suriye'de bunlar hem Türkiye'yi hem de bölgenin istikrarını nasıl etkileyecek? Bölge ve Türkiye açısından bu çok önemli. Türkiye'nin ortaya koyacağı inisiyatif ve etki her şeyden önemli ve Türkiye'nin inisiyatifini engellemek için her türlü oyunu oynuyorlar." ifadelerini kullandı.

“PKK'nın önü kesilmezse…”

PKK'lılar ABD ve İsrail'e kendilerinin İran'a yönelik yapılacak saldırılarda kullanılması için dirsek teması halinde olduğunu açıklayan Ağar, "PKK terör örgütünün bu hamlelerini iyi okumak gerekiyor. PKK'nın önü kesilmezse Kürt kimliğini terörize etmekle kalmayacak, meşru olan Kürt yapılarını da bir şekilde yutacak." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar