BIST9.040,22%2,65
USD32.3299%0.12
EURO35,0676%-0.01
ALTIN2.302,03%1.08
Aktüel

Üsküdar'da korona virüse yakalanan genç, ailesinden 48 kişiye daha bulaştırdı

Üsküdar'ın Bulgurlu Mahallesi'nde yaşayan ve korona virüse yakalanan E.Ö. isimli vatandaş, virüsün aile içerisinde olduğu belirlenen 48 kişiye daha bulaşmasına yol açtı.

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2020 17:00

16 Kasım'da testin sonuçlanmasıyla pozitif olduğu öğrenilen hasta, Maltepe'de bir öğrenci yurdunda karantinaya alındı. Ailesinden görüştüğü kişilere test yapılmasıyla şahsın virüsü, 18 kişiye bulaştırdığı öğrenildi.

18 kişinin de temas ettiği 30 vatandaşın test yaptırmasıyla, pozitif vaka sayısı 48'e yükseldi. Testleri pozitif çıkan vatandaşların, ailesinden temasa geçtiği 20 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Testi negatif çıkan 20 kişi, tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı.

"Lütfen akraba ziyaretlerini askıya alın"

Bu süreçte olaya dışarıdan takınlık eden C.K. isimli aile bireyi, konu hakkında konuştu. C.K. durumla ilgili, "Bir akşam işten eve geldiğimde, annem bana dayımın koronavirüse yakalandığını söyledi. Annemin sözü üzerine ben de hemen dayımı aradım. Kendisi virüsü nereden kaptığını bilmediğini ve şu anda Maltepe'de bir öğrenci yurdunda karantinada olduğunu belirtti ve aileden görüştüğü kişilere de test yapıldığını söyledi. Bunun üzerine diğer akrabalarımla görüştüm. Kendileriyle konuştuktan 2 gün sonra onların da testlerinin pozitif olduğunu öğrendim. Hatta, temasta bulundukları ancak testleri negatif çıkan diğer aile bireylerinin de karantinaya alındığını öğrendim. Bu konuda çok şaşkınız ve bu durumun ciddiye alınması gerektiğini önemle belirtiyorum. Bu süreçte bütün vatandaşlara önerim, lütfen akraba ziyaretlerini askıya alın." ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar