BIST9.127,97%0,53
USD32.3829%0.12
EURO35,0530%0.10
ALTIN2.325,24%0.21
Aktüel

Eski belediye başkanının ölümünde son dakika gelişmesi! PKK infaz kararı vermiş

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin eski belediye başkanı Salih Tekinalp ve oğlu Sinan Tekinalp'in HDP aleyhine çalıştığı için infaz listesine alındığı ve PKK'lı teröristler tarafından öldürüldüğü orta çıktı.

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2020 14:56

Dinay aşiretinin ileri gelenlerinden olan Salih Tekinalp ve veteriner oğlu Sinan Tekinalp araçla Suruç'a dönerken silahlı saldırıya uğramıştı. Araç seytir halindeyken, uzun namlulu silahlarla araca açılan ateş sonrası  Salih Tekinalp ile oğlu Sinan hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili soruşturma başlatmak için 12 kişilik özel ekip kuran jandarma yüzlerce kişinin başvurusu ve delilleri inceledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Salih Tekinalp ve veteriner oğlu Sinan Tekinalp'i, İnterpol'ünde kırmızı bültenle aradığı Sabri Dal ile iki terör örgütü PKK mensubunun öldürdüğü ortaya çıktı. 

"Şüpheli Cizre'de yakalandı"

Jandarma ekipleri gözaltına aldığı şüphelilerin ifadeleri ve ulaştığı yeni bilgilerin ardından Salih Tekinalp ile oğlunu öldüren silahı Cizre'de yaşayan Mehmet Dal’ın (34) ateşlediğini belirledi. Özel ekip bunun üzerine savcılık kararıyla Cizre'ye giderek şüpheliyi düzenlediği operasyonla yakalayıp, Şanlıurfa'ya getirdi.

"İki saldırıyı da aynı kişi yapmış"

Sorgulamasında suçunu itiraf eden Mehmet Dal, ilk saldırıda Salih Tekinalp'i vurduğunu ancak silahının tutukluk yapması nedeniyle öldüremediğini belirterek, "Irak'taki tanıdığım bazı kişiler ile Salih Tekinalp ticaret yapıyordu. Irak'takiler bana 'yarım kalan işi tamamla' diye haber saldı. 

Ben de Suruç'a gidip araştırma yaptım. Şanlıurfa'ya gittiklerini öğrenince otoyol çıkışında beklemeye başladım. Geldiklerini görünce tüfekle otomobile defalarca ateş ettim. Öldüklerini anlayınca da tarlalardan kaçarak izimi kaybettirdim" dediği öğrenildi. Mehmet Dal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaya ilişkin 5 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden Mehmet Emin Elçi de yakalanıp tutuklandı.

HDP aleyhine çalıştığı için infazı verilmiş

Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada, terör örgütü PKK'nın, 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerde HDP'nin aleyhine çalıştığı, AK Parti yanlısı tutum sergilediği gerekçesiyle Salih Tekinalp'in öldürülmesi talimatını verdiği, bunun için de Sabri ve Mehmet Dal kardeşler ile Mehmet Emin Elçi'yi görevlendirdiği saptandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar