BIST9.716,77%-0,05
USD32.4962%-0.22
EURO34,8983%0.13
ALTIN2.425,86%0.11
Aktüel

Mehmetçiğin mayına dayanıklı zırhlı aracı okul servisi oldu

Suriye'de görev yapan Mehmetçik yine kendine has özelliklerinden biriyle gündeme geldi. Savaşın yaralarını sarmaya çalışan Suriye halkının yanında olan Mehmetçik, okula başlayan öğrencilerin önceden tuzaklanan mayın ve el yapımı patlayıcılardan etkilenmemesi için zırhlı araçlarını minik çocukların okula sağ salim gidip gelmesi için kullanıyor.

Abone OlGoogle News
26 Ekim 2020 14:24

Mehmetçik görevine sınır ötesinde de devam ediyor. Görevi sadece bulunduğu alanı korumak olmayan Mehmetçik yaptığı hizmetlerle de Suriye’de yaşayan insanların gönlünde taht kuruyor.

Okulların açılması ile savaştan arındırılan bölgede okula giden öğrencileri mayın ve el yapımı patlayıcı tehlikesinden Türk askeri koruyor.

Mehmetçik kendine tahsis edilen mayın ve EYP’ye dayanıklı zırhlı araçları çocukların okula gitmesi için kullanıyor.

Türk askeri çocukların okula giderken tuzaklanan mayın ve el yapımı patlayıcılardan zarar görmemesi için zırhlı araçlarıyla evlerinden aldıkları küçük öğrencileri okulun kapısına kadar bırakıyor.

Bu anlara ilişkin görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı paylaştı. Bakanlığın paylaştığı görüntüde askeri zırhlı araçtan okul çantalarıyla inen minikler savaşın orta yerinde izleyenlerin yüreğini ısıtıyor.

Çocukları zırhlı araçlarıyla okula götüren Türk askerini, diğer ulus ordularından ayıran en temel özelliği ‘’insanlığı ve merhameti ‘’sözlerinin bir kez daha ne kadar doğru olduğunu gösterdi.

BARBAROS BALABAN

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar