BIST9.524,59%-0,06
USD32.5778%0.15
EURO34,7544%0.20
ALTIN2.491,23%0.27
Aktüel

Balıklı Rum Hastanesi’nde can pazarı! Hastalar tahliye edildi

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Hastalar tahliye edilirken, yangın söndürme çalışmaları da sürdürülüyor.

Abone OlGoogle News
04 Ağustos 2022 13:46

İstanbul’da Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Hastalar kucaklarda ve tekerlekli sandalyelerde tahliye edilirken, çatısı alev alev yanan hastane dron ile görüntülendi. Ayrıca yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

 

Hastalar tahliye ediliyor

Edinilen bilgiye göre Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı.

 

İtfaiye ekiplere yangınla mücadele ediyor

Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında can pazarı yaşanırken, alev alev yanan hastane dron ile havadan görüntülendi. Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

 

Vali Yerlikaya'dan açıklama

Öte yandan bölgeye gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklamalarda bulundu. Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Can kaybımız ve yaralanan bir vatandaşımız söz konusu değil. Toplam 104 kişi hastaneden tahliye edildi.” ifadelerini kullandı.

 
"Hastane erken fark etti"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bütün hastalar tahliye edildi. Hepimiz buradayız. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çok şükür hastane erken fark edip bütün hastaları tahliye etti. İçerde, yangının devam ettiği yerde herhangi bir hasta ya da yaşlımız yok. 100 kadar yaşlımızın kaldığını öğrendim ama tamamen sağlıklı bir biçimde yangın büyümeden önce tahliye edildiler" dedi.

 
 
 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar