BIST8.977,58%1,94
USD32.3296%0.12
EURO35,0776%0.02
ALTIN2.292,92%0.68
Aktüel

İpekyolu Belediyesi'nden iftira ve karalamalara tokat gibi yalanlama

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ve eşi için yapılan iftira ve karalama haberlerine tokat gibi yalanlama açıklaması yapıldı.

Abone OlGoogle News
27 Temmuz 2022 12:51

Terörle iltisakı nedeniyle Belediye Başkanı görevden alınarak Belediye Başkan Vekili görevlendirilen İpekyolu Belediyesi ile ilgili “Krt Tv” ve “Yeni Yaşam Gazetesi” ile tamamen yalan ve iftira niteliğindeki beyanları ve haberler üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama ihtiyacı doğmuştur.

NASIL İFTİRA ATTILAR?

KRT Tv’de “Olağan İşler”  adlı programın 08.06. 2022 tarihli yayınında    "İPEKYOLUNA BAK, TÜRKİYEYİ GÖR" üst KJ başlığı altında yazılan ve alt KJ’ de “Tehdit, rüşvet İddiaları, lüks araçlar, eş-dost kayırmacılığı” ve YENİ YAŞAM gazetesinin  18.07.2022 tarihli yayımında 1 ve 3 numaralı sayfalarda    "KAYYUM VE EŞİNİN KEYFİ YERİNDE ", “AİLECE BELEDİYEYE ÇÖKTÜLER”  başlıkları  başlığı ile sözde “haber” yapılmıştır.

Söz konusu yalan ve iftira haber  ile  İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın hakkında   3,5 Milyon TL değerinde süper lüks bir jipe bindiği,  bu aracın   Temizlik, Genel Temizlik, Kent Temizliği  vs. adlı ihaleyi alan şirkete yönelik yaptırımlar neticesinde  temin edildiği, eşi Cansu Aydın’ı İpekyolu Kaymakamlığı Proje Biriminde  işe aldığı,  eşine özel oda tahsis ettiği, bu özel oda tadilatının Belediye kasasından ödendiği ifade edilmiştir. ​

Yine aynı yayında müvekkil İpekyolu Belediyesi hakkında da “kasaba, ufacık, küçücük” şeklinde tanımlamalar yapılmıştır.

Ancak sözde haberlerin;   bütünüyle yalan, hayal ürününden ibaret olan, haber niteliği olmayan, iftiradan öteye geçemeyecek mahiyette olması nedeni Basını ev Kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Şöyle ki;

AMAÇ HAYAL ÜRÜNÜ OLAN İFTİRALARLA KARALAMAK

1- İpekyolu Belediyesi ; 2021 yılı itibari ile 339.952  nüfusa sahip, Van ilinin sosyal ve ekonomik bakımdan en gelişmiş İlçesi olup aynı zamanda  ülkemizin de en büyük 64. İlçesidir.

 2- Hali ile İpekyolu Belediyesi son süreçte açıkladığı yatırım programları, gerçekleştirdiği hizmetler ve kamu yararını gözetmeye yönelik attığı cesur adımlar belirli gruplar tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. “Krt TV” ve “Yeni Yaşam Gazetesinin” yapılan sözde “haberlerinin de”  bu amaca yönelik olduğu açıktır. 

 İçinde bulunduğumuz çağda “ İDDİA OLUNUYOR” haberciliği yaparak gazetecilik mesleğinin ne yazık ki tükendiğini ispat etmiş bulunmaktasınız.

 Bilginin doğruluğunu teyit etmek habercinin asli görevi olup buna aykırı biçimde hayal dünyanızdan yola çıkarak ürettiğiniz haberlere “iddia olunuyor” ibaresini ekleyerek, bu haberlere itibar edilmesini beklemeniz de ayrıca son derece gülünçtür.

 Öyle ki ismi İhsan Emre Aydın olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilinin adı dahi yanlış verilmiş, Ali İhsan Emre Aydın olarak açıkça yanlış sunulmuştur.

 İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Belediye Başkan Vekilliği görevine başladığından bu yana halka hizmet ilkesi ile hareket ederek bu kapsamda onlarca proje gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen bu projelere bizatihi tanıklık eden, diledikleri her anda İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilinin ile doğrudan ve yüz yüze görüşme yapan yöre halkının yalan haberlerinize itibar etmeyeceği muhakkaktır. 

Nitekim yalan haber yapılamayacağı mevzuat kapsamında ve 6112 sayılı kanunun 8. Maddesi “ ı) Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz”   hükmünde belirtilmiş olup bu sebeple hukuki ve cezai sorumluluğunuza gidileceğini fazlaya dair tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile haberlerin tekzip edilmesi için noter aracılığıyla gerekli işlemler başlatılmıştır.

ARAÇ USULSÜZLÜĞÜ İDDİASI DAYANAKTAN YOKSUN

3- Temizlik, Genel Temizlik, Kent Temizliği vs. adlı ihaleyi alan şirkete yönelik yaptırımlar neticesinde 3,5 Milyon TL değerinde süper lüks bir aracın usulsüz biçimde temin edildiği “haberine”  dayanak gösterilen; Temizlik, Genel Temizlik, Kent Temizliği vs. adlı ihale yapılması teknik olarak ve kanunen mümkün değildir.

Çünkü 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 ve 24. Madde hükümleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının  “Mal ve Hizmet Alımı “ ihalesi yapamayacağı yani temizlik ve benzeri işlerin kurum bünyesinde istihdam edilecek sürekli işçiler ile yapılacağı kesin hükme bağlanmıştır.

TEMİZLİK VE BENZERİ İŞLER İÇİN HİZMET ALIM İHALESİ YAPILAMAZ

Nitekim bu durum 2018 yılında,  halk arasında bilinen tabiri ile taşerona kadro müjdesi şeklinde ifade edilmiş, oldukça yankı bulmuş ve sevinç yaratmıştır. Bir haberci olarak böylesi bir olayı bilmiyor olmanız ve ihale yapılması teknik  ve yasal olarak mümkün olmayan bir konuda ihale yapıldığını iddia etmeniz, konuya vakıf olmadan söylenti ve dedikodular üzerinden haber yaptığınızı göstermekte olup  kabul edilmezdir.

Tüm çalışanlar nezdinde yankı bulan sevinç uyandıran bir hususu dahi bilgisizlik ve kötü niyetiniz ile gölgelemeye çalışmanızın, başarılı işler gerçekleştiren İpekyolu Belediyesi üzerinden kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik beyhude bir çaba olduğu açıktır.

GÖREVE 2021’DE BAŞLAYAN KAYMAKAM AYDIN 2019’DA İHALE YAPABİLİR Mİ?

2021 yılı Eylül ayında görevine başlayan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’ın temizlik işi için ihaleye yaptırması, ihalenin 2019 yılında yapılmış ve halen yürürlükte olması nedeniyle mümkün olmayıp müvekkile ölçüsüz boyutta iftira atıldığı tek başına ortaya koymaktadır.

AYDIN, DİĞER BAŞKANVERİLLERİ GİBİTAHSİS EDİLEN ZIRHLI ARACI KULLANIYOR

4- Sözde haberinize konu edilen, araç ile ilgili olarak;  müvekkil, tüm belediye başkan vekilleri gibi kendisine tahsis edilen zırhlı aracı kullanmaktadır. Nitekim Belediyenin birçok programında bu zırhlı araç görüntülere de yansımıştır.

Zırhlı aracın kullanılamadığı dönemlerde; araç kiralama işi yapan yüklenici firma tarafından sözleşme yükümlülüklerine binaen araç temin etme yükümlüğü kapsamında, yüklenici firma ve Belediyemiz arasındaki sözleşme ve ilgili kanunlara uygun olarak ikame araç temini gerçekleştirilmektedir.

Eğer;  doğru olarak ifade etmeyi dahi beceremediğiniz haberinize konu ettiğiniz araç,  İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilinin kullandığı ikame araç ise; Yani Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın kendisine araç tahsis ettirmek ya da bir menfaat elde etmek karşılığında ihale verdiği, iş yaptırdığı algısı oluşturmak istemekte iseniz bu hususunda yalan olduğunu bildiririz.

GÖREVE BAŞLAMAZDAN 2 YIL ÖNCE YAPILAN İHALEDEN “KAYMAKAM AYDIN RÜVŞET ALDI” DEMEK GAZETECİLİK DEĞİLDİR

 Çünkü ikame araç temin eden şirketin ihalesinin yapıldığı tarih 07.10.2019 dur.

 İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın,  göreve başladığı tarihten NEREDEYSE İKİ  YIL ÖNCE yapılmış bir ihaleye katılan şirketleri tehdit  ettiğini, rüşvet aldığını “ iddia etmek” habercilik anlayışınızı, sorgulanmasına neden olmuştur.”

 Bu sebeple aşağıda belirtilen hüküm kapsamında yasal sorumluluğunuzu yerine getirerek tekzip metni yayınlamak sureti ile en azından hatanızdan dönme, yalan ve iftira haberiniz dolaysıyla özür dileme fırsatını sizlere tanımayı uygun bulmaktayız.

 6112 sayılı kanunun Düzeltme ve cevap hakkı

MADDE 18 - (1) Gerçek ve tüzel kişiler, kendileri hakkında şeref ve haysiyetlerini ihlâl edici veya gerçeğe aykırı yayın yapılması hâlinde, yayın tarihinden itibaren altmış gün içinde, üçüncü kişilerin hukuken korunan menfaatlerine aykırı olmamak ve suç unsuru içermemek kaydıyla, düzeltme ve cevap yazısını ilgili medya hizmet sağlayıcıya gönderir. Medya hizmet sağlayıcılar, hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde, cevap ve düzeltmeye konu yayının yapıldığı saatte ve programda, izleyiciler tarafından kolaylıkla takip edilebilecek ve açıkça anlaşılabilecek biçimde düzeltme ve cevabı yayınlar. Düzeltme ve cevap hakkı doğuran programın yayından kaldırıldığı veya yayınına ara verildiği durumlarda, düzeltme ve cevap hakkı, yedi günlük süre içinde anılan programın yayın saatinde kullandırılır. Düzeltme ve cevapta, buna neden olan yayın belirtilir.

5- Sözde haberin alt KJ  de “Tehdit, rüşvet İddiaları, lüks araçlar, eş-dost kayırmacılığı” ve gazetenin  18.07.2022 tarihli yayımında 1 ve 3 numaralı sayfalarda    "KAYYUM VE EŞİNİN KEYFİ YERİNDE ", “AİLECE BELEDİYEYE ÇÖKTÜLER”  başlıkları 

şeklindeki algı oluşturmak maksadı ile özel olarak seçilmiş ifadelere gelince; kimin kimi tehdit ettiği, tehdit sonucu bir suç duyurusu olup olmadığı tehdit edildiği iddia olunanların herhangi bir beyanı bile olmadığı görmezden gelinmiştir.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın bünyesinde çalışma yapan şirketler yahut şahısların müvekkiller aleyhine herhangi bir şikayeti, suç duyurusu ya da yargı merciine bildirimi olmadığı halde tehdit etmek şeklinde bir suç işlenmiş gibi ifadelere yer vermek TCK 267. Madde kapsamında İftira,    TCK 123. Maddesi kapsamında Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarını teşkil etmektedir.

Aynı şekilde “rüşvet iddiaları” denilerek açıkça İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın zan altında bırakılmış ve iftiraya maruz kalmıştır. Oysa yukarıda tüm detayları ile açıklandığı üzere İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın ne bir temizlik ihalesi ne de bir araç kiralama ihalesi yapmıştır. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın göreve başlamasından neredeyse iki yıl önce yapılmış ihaleden rüşvet aldığının iddia edilmesi kabul edilmezdir.

Kronolojik bakımdan da mümkün olamayacak bir hususta açık biçimde gerçek dışı ifadeler kullanmak TCK 301. Maddesi kapsamında Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçunu teşkil etmektedir.

Eş-dost kayırmacılığı olarak sunulan kısımda ise müvekkilin Eşi Cansu Aydın’ın kişilik haklarına saldırı niteliğinde ifadelere yer verilmiştir.  Doğrudan Kaymakamlık’ a  bağlı   bir birim  ve/veya  Belediye bünyesinde hiçbir çalışması ve bağı  olmadığı halde  Cansu Aydın’ın adının, mesleğinin televizyon ekranında açıkça anons edilir gibi  ifade edilmesi  TCK 134. Madde  kapsamında Özel hayatın gizliliğini ihlal,   TCK 135. Madde kapsamında Kişisel verilerin kaydedilmesi, TCK 136. Madde kapsamında Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme   suçlarını teşkil etmektedir.

Suç unsuru taşıyan ifade ve iftiraların  “haber yapıldığı” kılıfı altına saklanamayacağı sabittir. Çünkü haberciye iddiasını araştırma, doğrulama görevi yüklenmiştir. İddianın doğrulanması bir yana müvekkilin adını bile araştırma gereği duymadan yanlış olarak verdiğiniz haberin açık biçimde tek hedefinin karalama olduğuna şüphe yoktur.

Kaldı ki; Tarafınızca habercilik olarak, ispat olarak gösterilen   “ çok gizli “ olduğu algısı yaratılan fotoğraflar zaten Belediye önünde çekilmiş olup hem koruma görevlilerinin hem belediye çalışanlarının bulunduğu bir alandır.  İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın görev yaptığı Belediye önünde arabaya binmesini görüntülemenin üstün bir gazetecilik /televizyonculuk örneği olarak servis edilmesi de izahtan varestedir.  Zaten bu görüntüler haber tarihinden çok öncesine ait olduğu gibi haber tarihinde söz konusu araç kullanılmamaktadır.

Yaptığınız haberden de görüldüğü üzere, sürekli takip edilen, fotoğraflanan, terör örgütlerinin hedefinde bulunan bu sebeple yıpratılmak istenen kişi ve kurumlar İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’dır.

Kamu kurum ve Kuruluşların önemli pozisyonlarında görev yapan kişilerin her türlü yasa dışı işlemi yapabileceğini düşünmek ve bunu zaten görev yaptığı Belediye önünde çekilmiş bir fotoğrafla ispat ettiğini sanmak, yalnızca iddia olunuyor haberciliği yapmaya mahkum kalmış, iftiraya haber adı koyan siz muhatapların hayal dünyasından ibarettir.

6- İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın eşi üzerinden de, kendisine haksız ve mesnetsiz saldırıda bulunmaktasınız. Müvekkilin eşi hiçbir zaman ne Belediyede ne de Kaymakamlık makamında yahut bu kurumlara bağlı birimlerde çalışmamıştır. Kendisi zaten İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün personelidir.

Müvekkilin Van ilinde göreve başlaması üzerine eşi de İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne Bakanlık ataması ile gelmiştir. Cansu Aydın,  müdürlük bünyesinde ki görevini 3 meslektaşı ile birlikte aynı odada çalışarak ifa etmektedir.

Makam odası tahsis edildiği gibi iftira nitelikteki hususlarının algı yaratma, kamu kurum ve kuruluşlarına açıkça saldırı niteliğinde olduğu bellidir. Kaldı ki Cansu AYDIN halen İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başka bir biriminde çalışmaktadır ve belirtilen oda ise yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka personelleri tarafından kullanılmaktadır.

Buna rağmen kaymakamlık binasında oda tahsis edildiği, bu odanın tadilatlarının belediye kasasından ödendiği iddialarının nasıl uydurulduğunu dahi anlamış değiliz.

Yine aynı şekilde İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın eşi Cansu Aydın’a İpekyolu Belediyesinde üst düzey yöneticilik görevi verildiği iddiası da en hafif tabirle abesle iştigal olup hiçbir şekilde ne Belediye ne de Kaymakamlık’ a doğrudan bağlı birimlerde herhangi bir görev verilmemiştir.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın; eşi üzerinden, hayal ürünü ifadelerle saldırıda bunulması habercilik /gazetecilik mesleği adına utanç vericidir.

Mevzuat kapsamında aşağıda belirtilen tekzip metnin iş bu ihtarın tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren yasal süresi içinde (7 gün ) yayınlanmasını/ yayımlanmasını aksi halde sair tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile yargı yoluna başvuracağımızı bildiririz.

KRT TV’YE YAYINLANMASI BİLDİRİLEN TEKZİP METNİ

KRT TV Olağan İşler programının 08.06.2022 günü yayınlanan bölümünde   "İPEKYOLUNA BAK, TÜRKİYEYİ GÖR" üst başlıklı    “Tehdit, rüşvet İddiaları, lüks araçlar, eş-dost kayırmacılığı”  alt başlıklı sözde haber;     gerçek ile hiçbir ilgisi olmayan, müvekkilin şahsını, görev yürüttüğü kurumları karalamaya, itibarsızlaştırmaya yöneliktir.

Müvekkil, Başkan Vekilliği görevine 09 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup bu tarihte kendisine zırhlı bir araç tahsis edilmiştir. Bu aracın kullanılamadığı bir dönemde,  ikame araç tedarik edilmiştir. İkame aracı tedarik eden şirketin ihalesi ise müvekkilin göreve başlamasından yaklaşık iki yıl önce yapılmıştır.

Yani ortada ne müvekkilin yaptığı herhangi bir ihale,  ne de iş verdiği bir şirket vardır.

Buna rağmen müvekkilin bir çıkar elde ettiği şeklindeki asılsız,   algı oluşturmaya yönelik habercilik ve gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmayan,  kamunun  doğru haber alma hakkını da ihlal eden yayını kınamaktayız.

Müvekkilin eşi Cansu Aydın,  Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki görevini 3 meslektaşı ile paylaştığı bir odada ifa etmiştir. Müvekkilin eşi ne Kaymakamlık ne de Belediye bünyesinde görev almamıştır. Makam odası bulunmamaktadır ve Belediye kasasından oda tadilatı ve harcaması yapılmamıştır. Ayrıca Kaymakamlık bünyesinde “Proje Birimi” şeklinde bir birim dahi bulunmadığını kamuoyu bilgisine sunmaktayız.

Müvekkiller İpekyolu Belediyesi ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın hakkında 08.06.2022 tarihli yayınınız ile belirtilen hususların gerçek dışı olduğu, müvekkilin göreve başladığı tarihten bu yana herhangi bir temizlik ihalesi yapmadığı, araç kiralama ihalesinin ise müvekkil göreve başlamadan iki yıl önce yapıldığı, eşi Cansu Aydın’ın ne Kaymakamlık ne de Belediye bünyesinde görev almadığı, haberlerin asılsız olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YENİ YAŞAM GAZETESİ'NE YAYIMLANMASI BİLDİRİLEN TEKZİP METNİ

Yeni Yaşam Gazetesinin 18.07.2022 tarihli yayımında 1 ve 3 numaralı sayfalarda    "KAYYUM VE EŞİNİN KEYFİ YERİNDE ", “AİLECE BELEDİYEYE ÇÖKTÜLER”  başlıklı sözde haber;       gerçek ile hiçbir ilgisi olmayan, müvekkilin  şahsını, görev  yürüttüğü kurumları karalamaya ,  itibarsızlaştırmaya yöneliktir.

Müvekkil ,  Başkan Vekilliği görevine   09 Eylül  2021 tarihinde  başlamış olup bu  tarihte  kendisine zırhlı bir araç  tahsis edilmiştir. Bu aracın kullanılamadığı bir dönemde,  ikame araç tedarik edilmiştir. İkame aracı tedarik eden şirketin ihalesi ise  müvekkilin göreve başlamasından yaklaşık  iki yıl önce yapılmıştır.

Yani ortada ne müvekkilin yaptığı herhangi bir ihale,  ne de iş verdiği bir şirket vardır.

Buna rağmen müvekkilin bir çıkar elde  ettiği şeklindeki asılsız,   algı oluşturmaya yönelik   habercilik ve gazetecilik  ilkeleri ile bağdaşmayan,  kamunun  doğru haber alma hakkını da ihlal eden yayını  kınamaktayız.

Müvekkilin eşi Cansu Aydın,  Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki görevini  3 meslektaşı ile paylaştığı bir odada ifa etmiştir. Müvekkilin eşi ne Kaymakamlık ne de Belediye bünyesinde görev almamıştır. Makam odası  bulunmamaktadır ve Belediye kasasından oda tadilatı ve harcaması yapılmamıştır. Ayrıca Kaymakamlık bünyesinde “Proje Birimi” şeklinde bir birim dahi bulunmadığını  kamuoyu bilgisine sunmaktayız.

Müvekkiller İpekyolu Belediyesi ve Belediye Başkan Vekili  İhsan Emre Aydın hakkında  18.07.2022 tarihli yayımınız  ile  belirtilen hususların gerçek dışı olduğu , müvekkilin  göreve başladığı tarihten bu yana herhangi bir temizlik ihalesi yapmadığı, araç kiralama ihalesinin ise müvekkil göreve başlamadan iki yıl önce yapıldığı ,eşi Cansu Aydın’ın  ne  Kaymakamlık ne de Belediye bünyesinde görev almadığı , haberlerin asılsız olduğu   kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar