BIST9.079,97%3,10
USD32.3677%0.07
EURO34,9649%-0.15
ALTIN2.325,36%0.21
Aktüel

Ağrı'da kayda alındı: Dünya bile şaşkına döndü

Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından türünün tehlike altında olmasından endişe duyulduğu gerekçesiyle kırmızı listede yer alan Arap tavşanı, Ağrı'nın tutak ilçesinde görüntülendi.

Abone OlGoogle News
26 Temmuz 2022 16:40

Tutak ilçesinin Yukarı Kargalık köyüne bağlı Zozo mezrasında yaşayan Ferdi Sayan tarafından, saat 22.00 sıralarında eve giderken köy yolunda duran Arap tavşanını cep telefonu ile görüntüledi. Otomobilin ışığı önünde sağa sola zıplayan Arap tavşanı bazen de yol kenarına girerek saklandı. Bir kaç dakika sonra tekrar ışığa gelen tavşan daha sonra gözlerden kayboldu.

İlk kez böyle bir hayvan gördüğünü söyleyen Sayan, Yolun ortasında ilginç bir hayvana denk geldik. Tavşan gibi kulakları, fare gibi gövdesi ve kanguru gibi ayakları vardı. Aracımı durdurup, cep telefonu ile çektim. Bir süre sonra araziye doğru giderek gözden kayboldu. Tanıdık veteriner hekimlerine gönderdim ve bunun nesli tükenmekte olan Arap tavşanı olduğunu söylediler. Köyümüzün çevresinde böyle bir hayvanı çekip kayıt altına aldığım için mutluyum dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar