BIST9.548,09%-1,36
USD32.5083%0.12
EURO34,5596%0.02
ALTIN2.492,15%0.23
Aktüel

Adıyaman’dan yurt dışına buğday satıldığı iddiası ortalığı karıştırmıştı! Çiftçilerden dikkat çeken sözler

Adıyaman’da üretilen buğdayların yurt dışına satıldığı iddiası hem yetkililer hem de çiftçiler tarafından yalanlandı.

Abone OlGoogle News
18 Temmuz 2022 16:28

Yabancı şirketlerin, bazı kişiler aracılığıyla Adıyaman’dan 500 ile bin ton arasında buğdayı yüksek fiyata aldığıyla ilgili iddialar hem yetkililer hem de çiftçiler tarafından yalanlandı.

Devletin aldığı önlemleri görmezden geldiler

Sosyal medyada, yabancı şirketlerin Adıyaman ve çevresinde, yüksek fiyattan buğday aldığı, bu buğdayların yurt dışına çıkartılacağı iddiaları ortaya atıldı. İki günden beri sosyal medyada geniş yer bulan bu iddialar, Adıyaman’daki yetkililer ve çiftçiler tarafından yalanlandı.

 

Dünyada gıda krizi yaşanırken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aldığı önlemleri görmezden gelen bazı kişiler sosyal medyada Adıyaman ve çevresinden 500 bin ile bin ton arasında buğdayın yüksek fiyata alındığı iddia edildi. Adıyaman’dan toplam 200 bin ton civarında buğday üretildiğini dikkat çeken yetkililer iddiaları kesin dille yalanladı.

“Öyle bir üretim rakamı yok”

Adıyaman Buğday Pazarı Başkanı İsmet Atlı, sosyal medyada atılan iddiaları yalanlayarak, “Öyle bir şey kesinlikle yok. Bizim bir çiftçi sosyal medyaya böyle bir şey yazmış ama bu gerçek değildir. Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri, o çiftçiyle görüştü. Çiftçi ‘şaka yaptım’ demiş. Adıyaman’da anca 200 bin ton buğday arpa üretimi var. Sosyal medyada 500 bin ton deniliyor. Adıyaman’da öyle bir üretim rakamı yok. Ortalığı karıştırmak için böyle yapmış olabilir. Daha sonra paylaşımını düzeltti” dedi.

 

“Milleti kışkırtmak için yapıyorlar”

Çiftçi Sait Bulut ise iddialarla ilgili, “Öyle bir şey yok. Yalan söylüyorlar. Hiç alakası yok, milleti kışkırtmak için yapıyorlar. Millet rahat olsun. Devletimize karşı milleti kışkırtmak için bunu yapıyorlar” dedi.

 

“Sosyal medyaya güvenmesinler”

Buğday pazarı Esnafı Yakup Elçi ise, iddiaları duyduklarını ve çiftçilerinde kendilerine bu durumu sorduğunu belirterek, “Çiftçilere bu dedikodulara itibar etmemeleri söyledik. Sosyal medyaya güvenmesinler. İddia edenler yanlış bilgi yaymıştır” diye konuştu.

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas ise “Son zamanlarda Adıyaman’dan yurt dışına çok miktarda buğday satıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar