BIST8.978,31%1,95
USD32.3294%0.12
EURO35,0898%0.06
ALTIN2.298,98%0.94
Aktüel

Kocaeli'de dereler islah ediliyor

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde yüzey sularının aktığı birçok derenin düzenli akışını sağlamak ve çevre ile insan sağlığına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

Abone OlGoogle News
18 Temmuz 2022 14:33

Şehrin topoğrafyasından dolayı İl genelindeki onlarca dere bulunuyor. Yüzey sularının toplandığı ve yerleşim alanları içerisinden geçerek İzmit Körfezi ile Karadeniz’e akan derelerin, düzenli akışının sağlanması, yerleşim alanları ile insan sağlığı için tehdit oluşturmaması gerekir. KBB İSU Genel Müdürlüğü tarafından küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte son dönemde etkili olan sağanak ve ani yağışlarla önemi artan derelerde ıslah çalışmaları yapılıyor. Yatırım programı kapsamında 2004 yılında bu yana Kocaeli genelindeki onlarca derede toplam 98,3 km uzunluğunda ıslah çalışmaları gerçekleştirilerek düzenli akışları sağlandı.

BİRÇOK DEREDE ISLAH

Kocaeli’ de insana dokunan hizmetler yürüten İSU Genel Müdürlüğü, 2021-2022 yılları yatırım programı kapsamında çeşitli derelerde ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çayırova’da Kör (Yalak), Gebze’de Tavşanlı Dil,  İzmit’te Alikahya Kule, Kartepe’de Maşukiye Dağ, Uzunbey Yirim, Köseköy Beycemal ve Şevkatiye Küçüksu, Körfez’de Hereke Köyiçi, Gölcük Karınca derelerinde ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor.

KİRLİLİKTEN ARINDIRILIYOR

Taş duvar ve betonarme kesit olarak inşa edilen derelerin kirlilikten arındırılması için etrafında kanalizasyon kolektör hatları döşeniyor. Islah edilen derelerin üzerinde demir korkuluk yapılarak güvenlik altına alınıyor. Derelerde ıslah çalışmaları program çerçevesinde devam edecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar