BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Aktüel

Haşerelerle Mücadele: Sultangazi Belediyesi örnek oluyor

Havaların ısınmasıyla haşerelere karşı mücadelesini yoğunlaştıran Sultangazi Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerinde ilâçlama çalışmalarına devam ediyor.

Abone OlGoogle News
08 Haziran 2022 22:16

Havaların ısınmasıyla haşerelere karşı mücadelesini yoğunlaştıran Sultangazi Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerinde ilâçlama çalışmalarına devam ediyor.

Sultangazi Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir yaz geçirmesi için haşerelerle mücadelesini yoğun şekilde sürdürüyor. Sultangazi’nin on beş mahallesinde, tüm sokak ve caddelerde programlı bir şekilde devam eden çalışmalarda haşerelerin çoğalabileceği rögarlar, kapı-pencere dipleri gibi kuytu yerler ile durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, üstü açık ve kapalı kanallar da dikkatle ilaçlanıyor. Sivrisinekler, karasinekler, hamam böcekleri ve fareler başta olmak üzere tüm zararlılara karşı yürütülen mücadelede, farklı türlerdeki haşerelere karşı da farklı yöntemler uygulanıyor. 

Kanatlı haşerelere karşı ULV araçları tüm sokakları gezerken hamam böceği gibi haşerelere karşı da özellikle kuytu yerlerde ilaçlamalar yapılıyor. Sivrisineklerin ve karasineklerin çoğalmasını engellemek amacıyla, ULV ilaçlamasının yanı sıra larvalara karşı da su birikintileri ve durgun sularda larvasit uygulaması yapılıyor. Fareler için zehirli tabletler kullanılırken, bu tabletlerin çocukların erişemeyecekleri şekilde yerleştirilmesine özen gösteriliyor. Mücadelenin etkili olması için ilaçlama çalışmaları düzenli aralıklarla devam edecek.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, her yıl olduğu gibi bu yıl da haşereyle mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu: “Kıymetli komşularımızın sağlığı ve huzuru için, haşerelerle mücadeleye önem veriyoruz. Ekiplerimiz, her zararlı türüne karşı farklı yöntemlerle mücadele ediyorlar. İlçemizin tüm mahallelerinde mücadelemiz sürüyor. Değerli komşularıma sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaz diliyorum.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar